Здравейте колеги. Откакто съм взел колата се боря с температурата. Според мен прегрява, а според други всичко си е наред. Искам да помоля колегите с Браво/Брава/Марея 1.8 18V да споделят как се държи уредът им за температурата. Изчел съм много теми, но не достигам до точен и ясен отговор. Другата кола в семейството е Seat и там температурата стои посредата на уреда. При фиатката обаче стои посредата само при извънградско каране без климатик. В противен случай стои едно деление над средата, а в големите жеги над средата стои даже и при извънградско.Тази снимка е при изкачване на планински терен с климатик, като температурата накрая едва не достигна позиция 3! Такова е положението и в града. Силно ме притеснява тази кола. Смених термостат (2 пъти) единият е Behr, a другия Vernet и двата се държат сходно. Антифризът ми е бистър и разреден 1/1 (-25 градуса). При тази температура си отварям капачката на разширителния съд и нищо нищо не се променя. Не хвърля вода или нещо подобно. Смених и капачката на разширителния съд...няма промяна. Преди 500км. смених гумички и сегменти на колата. Карах главата на шлайф и там я гледаха с дефектоскоп. Казаха че няма проблем по нея.Смених двата датчика - този на термостата и този на главата за показанието за уреда...нищо не се промени.Направо съм пас. При загряване на автомобила перката преминава през първа степен и после почти перманентно върти на 2-ра. (това също мисля че не трябва да е така).Най-интересното е че при първо загряване сутрин, ако я оставя да си загрее на място без да форсирам, температурата се качва до позиция 2, при което термостата остава затворен, а перката преминава през 1-ва и 2-ра степен , докато радиатора е студен и маркуча от термостата е студен, след 5-10 сек. термостата отваря и температурата се забива на позиция 1. При нормално каране без климатик стои там, но сега в жегите...се кара на позиция 2. Този факт ме навежда на мисълта за термостат, които закъснява да отвори, но пък 2 чисто нови....не ми се вярва. Направо не знам какво да правя???Мосля споделете мнение
![Rolling Eyes](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Коментар