Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко вода е нормално да се губи ??

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Според мен ако всичко е напълно изправно, течност не би трябвало да се губи. Аз вчера и днес качвах доста нависоко колата по доста стръмни чукари и псевдо пътища, с пълзене на 1-ва скорост 2 пъти по 10 км. Честно казано, дори перките не се включиха и температурата не подмина "голямата черта", а си седеше на 1 мм под нея, както обикновено. В колата бяхме аз, жената (45 кила), хлапето и пълен багажник с багаж. Та мисълта ми беше, че от това по-интензивно тормозене на охладителната система, поне аз не се сещам и не мисля, че съм загубил антифриз въпреки това. Личното ми мнение е, че антифриз не трябва да се губи.

Коментар

да не би да има разлика , тези които са доливали вода ( която 100% се изпарява) да губят по малко , а тези само с антифриз да не губят нищо ?!
      Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
      Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

Определено водата се изпарява по лесно, но тя е по-добрия топлопроводник. Не случайно всички нови коли са 50/50 вода антифриз. Е може да има изключения но не знам за такива. Аз съм съм с Paraflu-up, червения и на опаковката също пише 50/50 с вода. При това съотношение осигурява максимален топлообмен. Това може да важи само за антифризи пълна синтетика обаче. Лично мнение по темата: По добре да се загубят 150 грама вода, отколкото да се сменят маркучи и разклонения. Това е напълно в нормата. От предпазния клапан може да се губи горе долу това количество. На горе е проблем.
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

колеги замислете се,защо според вас НЕ трябва да се гаси колата когато почва да прегрява.Като изгасите (повтарям много от колегите)спира циркулацията на водата и естествено се покачва и температурата.
          Brava 1,6 16V

Коментар

raptor1987 написа:
            колеги замислете се,защо според вас НЕ трябва да се гаси колата когато почва да прегрява.Като изгасите (повтарям много от колегите)спира циркулацията на водата и естествено се покачва и температурата.
            Само че ако ти е превъртяла водната помпа и да гасиш и да не гасиш все си в киреча

Коментар

Airfan написа:
              Само че ако ти е превъртяла водната помпа и да гасиш и да не гасиш все си в киреча
              Ммдам, на мен ми се е случвало и тогава по-добре е да се загаси мотора. Спаси ме само това, че времето беше много студено.
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Гаси се според мене също както беше ония ден при мен, когато нямаш вода, защото и да върти помпата файда няма. А като стана въпрос за загуба на вода мойта вече губи по минимум литър на седмица, като е само градско, но не я карам много. Според вас дали е нормално
                "Obviously you don't know, who are you fucking with!" /Blade/

Fiat Tempra 1.9 TDs
                Subaru Legacy 2.0i

Коментар

Blade SG написа:
                  Гаси се според мене също както беше ония ден при мен, когато нямаш вода, защото и да върти помпата файда няма. А като стана въпрос за загуба на вода мойта вече губи по минимум литър на седмица, като е само градско, но не я карам много. Според вас дали е нормално
                  чак толкова много, търси проблеми .. :/ аз днес долях до минимум на студент ДВГ и ще видя след седмица как е за всеки случай !
                  Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
                  Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

Blade SG написа:
                    Това определено не е нормално според мен! Провери за течове - всички водни съединения, радиатор, водна помпа, около термостата...
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Мисля че ми тече радиатора, ама сигурно няма да го оправям, че много неща и се събраха отведнъж на колата и ще я махам сигурно
                      "Obviously you don't know, who are you fucking with!" /Blade/

Fiat Tempra 1.9 TDs
                      Subaru Legacy 2.0i

Коментар

Аз също доливах доста антифриз през зимата - по 0.7-0.8л на месец. Препоръчаха ми да сложа някаква добавка в антифриза, и оттогава (почти половин година вече) да съм долял 0.5л. Освен това ми казаха, че е нормално през зимата да се губи повече антифриз, та се чудя дали загубите намаляха заради добавката или заради добавката или заради затоплянето, защото съвпаднаха горе-долу?
                        Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Working...
                        X