Здравейте колеги!Въпросния шум от вентилатора е нещо като музика от щурец(църкане) и се чува само на 1 степен. Вчера го извадих и установих, че е от четките. Те са медно-графитни. Смятам че е от тах защото пръснах върху колекторните пластини с контактен спрей и шума изчезна. Днес пак го има. Чисто графитни може би няма да шумят, но сигурно ще се износят бързо.Със сигурност не са фтулки! Аз затова го и извадих, че се притеснявах да не са втулки, да вдигне консумацията на ток и да стане друга повреда.Някой знае ли какво да няправя с четките или нещо друго за да отстраня шума.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вентилатор за парното - лек шум
Collapse
X
-
lithrone
Re: Вентилатор за парното - лек шум
Danchojn написа:Здравейте колеги!Въпросния шум от вентилатора е нещо като музика от щурец(църкане) и се чува само на 1 степен. Вчера го извадих и установих, че е от четките. Те са медно-графитни. Смятам че е от тах защото пръснах върху колекторните пластини с контактен спрей и шума изчезна. Днес пак го има. Чисто графитни може би няма да шумят, но сигурно ще се износят бързо.Със сигурност не са фтулки! Аз затова го и извадих, че се притеснявах да не са втулки, да вдигне консумацията на ток и да стане друга повреда.Някой знае ли какво да няправя с четките или нещо друго за да отстраня шума.
-
lithrone написа:Danchojn написа:Здравейте колеги!Въпросния шум от вентилатора е нещо като музика от щурец(църкане) и се чува само на 1 степен. Вчера го извадих и установих, че е от четките. Те са медно-графитни. Смятам че е от тах защото пръснах върху колекторните пластини с контактен спрей и шума изчезна. Днес пак го има. Чисто графитни може би няма да шумят, но сигурно ще се износят бързо.Със сигурност не са фтулки! Аз затова го и извадих, че се притеснявах да не са втулки, да вдигне консумацията на ток и да стане друга повреда.Някой знае ли какво да няправя с четките или нещо друго за да отстраня шума.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
lithrone
Danchojn написа:lithrone написа:Danchojn написа:Здравейте колеги!Въпросния шум от вентилатора е нещо като музика от щурец(църкане) и се чува само на 1 степен. Вчера го извадих и установих, че е от четките. Те са медно-графитни. Смятам че е от тах защото пръснах върху колекторните пластини с контактен спрей и шума изчезна. Днес пак го има. Чисто графитни може би няма да шумят, но сигурно ще се износят бързо.Със сигурност не са фтулки! Аз затова го и извадих, че се притеснявах да не са втулки, да вдигне консумацията на ток и да стане друга повреда.Някой знае ли какво да няправя с четките или нещо друго за да отстраня шума.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар