Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с климатика

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

bogidar написа:
    ...1. Импас - 56 - Пловдив ЕООД, Пловдив, ул. Знаме №4 тел. 032/643999 -винаги имат много работа но според мен са читави...
    отивай там.търсиш Жоро. около 40 г. - най-възвастния е .има 2 бр. майстори и около 4-ма чираци.майсторите са по-възрастните (ако не се брои собственика)повече пропоръчват споменатия - той е БЕЗ мустаци.иди рано сутрин - около 8:50 - те почват в 9:00.тоя без мустаците е в дясното хале. в лявото е този с мустаците и двамата са в същата фирма.и пиши кво е станалода знаеш че ако идеш по-късно - дори 9:10 вече са затрупани от задачи и може да не ти обърнат внимание.всички гар. сервизи в ПД си карат там климатиците от гар. автомобили

Коментар

Здр. и от мен,
      Фиат МАРЕА 1.9 ТД100
      харчи: DOSTA

Коментар

Здр. и от мен,Да се поуплача малко, на мен ми дозаредиха фреон 500 грама и имаше ефект / наистина мощноста пада 1.9 ТД 100 коня/. Ако сработи компресора е добре става хладно и пиятно но, като не сработи тогава лошо. На диагностиката ми показаха че ПРЕОСТАТА ми забива/гадината му мръсна/ и не тръгва компресора. Това е устройството което колегата бе описал за какво служи. Въпроса ми е: АКО ГО ИЗУЛИРАМ ТОЗИ ДАТЧИК СЪС СЪПРОТИВЛЕНИЕ ОТ 1килоом КАКВО щЕ МУ СТАНЕ, ТЪЙ КАТО НОВ Е МНОГО СКЪП , А И ГО НЯМА, И СЕ НАМИРА ПОД,ВЪВ,НАД И СЕ СМЪКВА С МНОГО ТРУД , ЦЯЛОТО ТЪБЛО НА ЗЕМЯТА ЗА 2 ДНИ РАБОТА? Къде трябва да тече този конденз от купето, никъде не видях и да капне. колата ми е ФИАТ МАРЕА 1.9 ТД 100 коня/недохранени /?Пак взех да бера душа с колата. Помагайте със съвети.
        Фиат МАРЕА 1.9 ТД100

Коментар

avent написа:
          Здр. и от мен,Да се поуплача малко, на мен ми дозаредиха фреон 500 грама и имаше ефект / наистина мощноста пада 1.9 ТД 100 коня/. Ако сработи компресора е добре става хладно и пиятно но, като не сработи тогава лошо. На диагностиката ми показаха че ПРЕОСТАТА ми забива/гадината му мръсна/ и не тръгва компресора. Това е устройството което колегата бе описал за какво служи. Въпроса ми е: АКО ГО ИЗУЛИРАМ ТОЗИ ДАТЧИК СЪС СЪПРОТИВЛЕНИЕ ОТ 1килоом КАКВО щЕ МУ СТАНЕ, ТЪЙ КАТО НОВ Е МНОГО СКЪП , А И ГО НЯМА, И СЕ НАМИРА ПОД,ВЪВ,НАД И СЕ СМЪКВА С МНОГО ТРУД , ЦЯЛОТО ТЪБЛО НА ЗЕМЯТА ЗА 2 ДНИ РАБОТА? Къде трябва да тече този конденз от купето, никъде не видях и да капне. колата ми е ФИАТ МАРЕА 1.9 ТД 100 коня/недохранени /?Пак взех да бера душа с колата. Помагайте със съвети.
          МНОГО е опасно да го изолираш!!!не бих го направил!!!

Коментар

avent написа:
            И СЕ СМЪКВА С МНОГО ТРУД , ЦЯЛОТО ТЪБЛО НА ЗЕМЯТА ЗА 2 ДНИ РАБОТА?
            За начало да видим къде се намира това, което смяташ че се сваля 2 дни, и се сваля цялото тЪбло. Твърдя че е пред лявата гума, зад фара за мъгла, и няма нищо общо с тЪблото. Пресостат - елемент номер 314. На долната снимка, оградено в кръкче. Голямото дълго цилиндрично нещо под него е филтъра.

Коментар

Там този датчик точно под кутията с релетата е здрав. Забивал ми е този в купето, намирал се е над или до радиатора на климатика в самото тъбло. Този датчик който е в тъблото а те били там 2, по вътрешният го шунтираха със съпротивлението 1 килоом и всичко заработи. не съм на ти с тези ледове и ветрове
              Фиат МАРЕА 1.9 ТД100

Коментар

avent написа:
                Там този датчик точно под кутията с релетата е здрав. Забивал ми е този в купето, намирал се е над или до радиатора на климатика в самото тъбло. Този датчик който е в тъблото а те били там 2, по вътрешният го шунтираха със съпротивлението 1 килоом и всичко заработи. не съм на ти с тези ледове и ветрове
                по спомен - там трябва да има темп. датчик - да изключва при падане под определена температура.

Коментар

какво ще стане ако го изулирам, тъй като моя не работи както трябва ту сработва ту не?
                  Фиат МАРЕА 1.9 ТД100

Коментар

avent написа:
                    Конденз може да не капе по две причини: 1.Запушена кондензна тръба. 2. Малко количество фреон при което се получава много ниска температура на изпарение на фреона и замръзване на конденза по ламелите на (кондензатора) вътрешното радиаторче. Тази причнина е най неприятна защото на дълъг път се запушва напълно и спира притока на въздух в купето.
                    Обичам си работата.

Коментар

ако ми е запушено там от кудето тряжва тече какво да направя,как да го отпуша?
                      Фиат МАРЕА 1.9 ТД100

Коментар

Трябва да видиш имаше такава тема каде се намира маркуча за конденза и да пробваш с нещо гъвкаво и здраво на го отпушиш аз на реното пробвах с парче кабел объл.
                        Обичам си работата.

Коментар

утре по светло ще пробвам
                          Фиат МАРЕА 1.9 ТД100

Коментар

нищо никъде не можах да видя от къде трябва да капе този конденз от колата
                            Фиат МАРЕА 1.9 ТД100

Коментар

Ето ти цяла TEMA по въпроса. Приятно четене!

Коментар

Working...
                              X