Здравейте,Ето за какво става върос на бързо. Две седмици ме болеше гърло и отидох на доктор. Противно на мойте очаквания доктора каза,че не съм пред гнойна ангина, а имам алергия вседствие най вероятно от мръсни климатици в бачкането. Интересното е, че, според доктора, 90 % от алергиите са вследствие непочисстени климатици, и че трябва да се чистят на 20 дена (!!!). Както и да е. Оказа се, че е от климата в колата. Купих си препарат за почистване от бактерии - много по-добре стана. Сега обаче ми се иска да сменя и поленов филтър. Отворих пластмасата под чистачките - няма го там(а в аутодата пише,че е там някъде). Та въпроса ми е: Къде е фитъра на Пунто 1.2, 16V, 98 г. - Спортинг ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Алергия от климатик
Collapse
X
-
Ами и моя пишеше че е там, ама се оказа че като погледнеш от мястото на шофьора, пъхаш се отдолу и ще видиш една продълговата капачка със щипки. Откачаш ги и вадиш филтъра. Той е в началото на цялата кутия представляваща пакета парно и климатик и веднага след вентилатора. При теб има вероятност и да се сменя от мястото до водача - трябва да погледнеш точно.Fiat Palio Weekend TD70
ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"
-
Това с климатичните алергии се дължи на факта, че въздуха не се обменя, а се върти.. и се образуват гъбички от овлажняването на питите. Прав е доктора ти... Рердовна профилактика (при мен всяка неделя на домашния климатик) и редовна подмяна на поленовия филтър.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Въздуха ще се върти един и същ ако е включил клапата за вътрешния въздух. Иначе ако си вкарва отвън свеж въздух и пак има алергия може да не е от климата а изобщо да си имаш алергия - в тоя случай отиваш при специалист алерголог. Пиши дали си го намерил филтъра и дали си го сменил.Fiat Palio Weekend TD70
Коментар
-
lz2rmi написа:Ами и моя пишеше че е там, ама се оказа че като погледнеш от мястото на шофьора, пъхаш се отдолу и ще видиш една продълговата капачка със щипки. Откачаш ги и вадиш филтъра. Той е в началото на цялата кутия представляваща пакета парно и климатик и веднага след вентилатора. При теб има вероятност и да се сменя от мястото до водача - трябва да погледнеш точно.Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
Engine Stamp: 176B9.000
Version Code: 176BV
Version: V5 | SPORTING | 03.'98
Коментар
-
Цък. Ако там не си го намерил при първото търсене - отиваш в купето да търсиш вече. Виж ТУК .В линка е описано за Палио, и е от мястото до водача. При мен беше от мястото на водача. Трябва да видиш при теб къде ще е. Т.е. - пъхаш се отдолу, светиш щото е много тъмно и гледаш. Намираш тази капачка която се вижда на снимката махаш я и си готов.Fiat Palio Weekend TD70
Коментар
-
lz2rmi написа:Въздуха ще се върти един и същ ако е включил клапата за вътрешния въздух. Иначе ако си вкарва отвън свеж въздух и пак има алергия може да не е от климата а изобщо да си имаш алергия - в тоя случай отиваш при специалист алерголог. Пиши дали си го намерил филтъра и дали си го сменил.Steliyan's Life!
Коментар
-
За алергии от климатици не се бях сещала, но явно това е причината и аз да подсмърчам от 1 месец В моята кола намирисва по скоро на пържени картофи въпреки, че поленовия филтър е сменян скоро. А от къде си намерил този препарат за почистване от бактерии??НАМАЛЕТЕ СКОРОСТТА - СПАСЕТЕ ЖИВОТ!!!
Коментар
-
Значи от къде си купих препарата. Първо да уточня, че на пазара има два вида препарати. Първия вид се поставя зад шофьорската седалка, натиска се, пускаш климатика и излизаш от колата. След 10 мин. забърсваш задната седалка ако се е изцапала с препарат и и зхвътрляш флкона. Втори вид, който си купих аз, се пръска направо в отворите за парното ама си има една дълга тръба към него, с която бъркаш яко навътре. Пръскаш и в 4-те отвора, затваряш ги и пускаш климата при затворени клапи. След 10 мин. отваряш клапите, климата даваш на мах, отваряш прозорците ( може и задния капак) за да излезнат гадостите. Аз използвах този - струва 10 лв. на Илиенци и съм доволен. Алергията ми отшумя.Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
Engine Stamp: 176B9.000
Version Code: 176BV
Version: V5 | SPORTING | 03.'98
Коментар
-
easylife написа:Втори вид, който си купих аз, се пръска направо в отворите за парното ама си има една дълга тръба към него, с която бъркаш яко навътре. Пръскаш и в 4-те отвора, затваряш ги и пускаш климата при затворени клапи. След 10 мин. отваряш клапите, климата даваш на мах, отваряш прозорците ( може и задния капак) за да излезнат гадостите. Аз използвах този - струва 10 лв. на Илиенци и съм доволен.
Коментар
-
6ma7ka7a написа:Братовчед ми беше така и това било, защото от климатика се развивали някакви бактерии.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:6ma7ka7a написа:Братовчед ми беше така и това било, защото от климатика се развивали някакви бактерии.Steliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:Ми нъл същото писах по-горе бе Идеята е да се стопли питата за да не кондензира и да не завъжда мицели ...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:jenshen73 написа:Ми нъл същото писах по-горе бе Идеята е да се стопли питата за да не кондензира и да не завъжда мицели ...Steliyan's Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар