Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат браво 1.4 t-get - изхвърля антифриз при отваряне на капачката на студен двигател

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат браво 1.4 t-get - изхвърля антифриз при отваряне на капачката на студен двигател

Здравейте. Зимата си смених капачката, долях до минимума(по някаква причина много мени нивото с повече антифриз) и обезвъздуших. Нивото не мърдаше от минимума до тази седмица, когато беше паднало 1см надолу. Днес сутринта отворих капачката за да долея(с предпазни мерки), тъй като колата беше работила 15 тина минути, но вече беше минал половин час. Изсъска и вдигна нивото 1см над максимума. Запалих да поработи още малко и изчаках да минат 9 часа, за да изстине напълно. При новото отваряне на казанчето отново изсъска, но вече изхвърли и антифриз навън. Ще купувам тест, но дайте идеи колко време трябва да държи това налягане? Маркучите са нормално твърди. Ако е гарнитурата, колко време ще издържи така, защото и миналата година по това пролетно време направи същия номер. С мощността няма проблеми.
    Колата има газова, но водните маркучи не са свързани с тройници а с преходници с два изхода към парното. Парното понякога на изкачване и спускане отслабва. Да не би това да му е проблема?

Optimst5 написа: Преглед на мнението
    .... Парното понякога на изкачване и спускане отслабва. Да не би това да му е проблема?
    На спускане е нормално да отслабва.
    На изкачване ако отслабва - задължително тест и най-вероятно ще има отваряне на глава. Вероятно не е задължително

Коментар

PM_u_bo написа: Преглед на мнението
      На спускане е нормално да отслабва.
      На изкачване ако отслабва - задължително тест и най-вероятно ще има отваряне на глава. Вероятно не е задължително
      аз съм заподозрял термостата и дебелия маркуч, който влиза в него - оттам е имало локви антифриз върху скоростната. Пробвах да го стегна, но е същото. Мисля с него да опитам, ако е гарнитура, според мен тази кола няма как да върви толкова време

Коментар

аз съм заподозрял термостата и дебелия маркуч, който влиза в него - оттам е имало локви антифриз върху скоростната. Пробвах да го стегна, но е същото. Мисля с него да опитам, ако е гарнитура, според мен тази кола няма как да върви толкова време
        Според мен не си имал достатъчно време да видиш какви ситуации има .
        НО - "Парното понякога на изкачване ... отслабва." - това няма как да е от термостат и дебелия маркуч към него.

Коментар

е, язно е че този модел фиат е най железната кола - не пали, но върви, гарнитурата е за смяна но върви. Best car ever

Коментар

.... Парното понякога на изкачване и спускане отслабва.
            Тест изгорели газове в различните сервизи е от 30 до 50 лв. Тогава ще спреш да предполагаш.

Коментар

Ще проверя отново това за парното...макар че с тези жеги може да се подведа. Очаквам да пристигне теста за изгорели газове. Нямам подходящ сервиз на близо, а и да отида ще мрънкат че е загряла и трябва да чакаме. Обаче може да препоръчате сервиз, за предпочитане в София, който се занимава с глави/гарнитури и всичко около тях. Ако теста ми е положителен ще отида при тях и те да потвърдят и да кажат какво и колко

Коментар

Тестът ми пристигна. Изрично пишеше да се прави на напълно загрял двигател, които е престоял за охлаждане 5 минути. Много бавно развих капачката и нищо не изпръска. Сложих тапа и тръбичка със синя течност на мястото на капачката. 2,5 минути поддържах 2500-3000 оборота и течността си остана синя. Накрая, явно от форсирането, тапата се измъкна и изхвърли малко антифриз, но аз бях вътре, така че нямаше проблеми. Реших да не чакам още 30 секунди и я угасих. Нагласих тапата да не падне и я оставих оше 20тина минути, но течносттта си беше все така синя. Може и да повторя теста за да съм сигурен, но няма да форсирам толкова много
                Click image for larger version  Name:	image;s=1500x1340.jpg Views:	0 Size:	172,5 KB ID:	2761658
                Прикачени файлове
                Последна редакция от Optimst5; 25.04.2024, 11:31.

Коментар

Тествай и теста дали е коректен. Например на ауспуха.

Коментар

Как?

Коментар

Направих нов тест, отново отрицателен. Няма значение дали колата е запалила лесно или трудно преди теста. Със сигурност антифриз не отива до свещите. Накрая проверих теста в ауспуха и веднага пожълтя
                      Click image for larger version

Name:	Screenshot_2024-04-27-12-45-59-04_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
Views:	180
Size:	120,8 KB
ID:	2761687

Коментар

Направих нов тест, отново отрицателен. Няма значение дали колата е запалила лесно или трудно преди теста. Със сигурност антифриз не отива до свещите. Накрая проверих теста в ауспуха и веднага пожълтя
                        Click image for larger version  Name:	Screenshot_2024-04-27-12-45-59-04_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg Views:	38 Size:	120,8 KB ID:	2761687
                        Имах кола със пробила гарнитура - три теста бяха отрицателни, докато отидох при приятел, който знаеше как се прави тест.

Коментар

знае как да го направи положителен, което дори аз успях

Коментар

когато друг сервиз смени гарнитурата на главата, проблема с надуване изчезна... Явно са ме преметнали яко с излишен ремонт
                            Последна редакция от PM_u_bo; 09.05.2024, 12:25.

Коментар

Как каза че е вързан изпарителя? Да не е последователно на водата за парното?

Коментар

Working...
                              X