Mupo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Намерен: Дренаж на изпарителя на климатика-Браво/а/Мареа
Collapse
X
-
now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
-
dimmX написа:Ето това направих аз(първо се заканих после го направих).Изпарителя на климатроника е в средата на конзолата.От към средните духалки достъпа е най-добър!Ето какво ще направя:Ще напръскам със спрея(през отворите) всички духалки по таблото, после разпределителя за духане в краката, после двете духалки под предните седалки(тези които духат в краката на пътниците отзад) и духалката между предните седалки.След това ще пусна климатроника на макс да духа на най-студено и ще изляза от колата.През това време ще махна пластмасата на филтъра(няма да го вадя макар, че ефекта ще е по-добър) и ще пръскам и отпред за да може вентилатора да вкара от антибиотика в купето!Ще изчакам 10 мин.После проветрявам влизам вътре и пускам да духа парното, във всички възможни посоки, като тръгна да я карам ще пусна и климатроника във всички посоки и се надявам да няма мирис на чорапкиnow. BMW E39 523i '98 170hp
Коментар
-
ogi28b написа:Ето прясно инфо от днес - спреят за автоклиматици на Stac Plastic , който се продава и в практикер (синя опаковка 250 мл, с шлаухче), вече е на цена 3.60 при дистрибутора ес енд кей в софия (това не е реклама, а съобщение за добра цена на даден продукт , към колегите от форума ). Не знам дали е като пяна, но после мисля и аз да пробвам метода на пръскане през кутията на филтъра, да видим какво ще стане.Да допълня - може би е добра идея климатикът да е настроен на максимално топло, за да може спреят (пяната) да мине и през него, и през радиаторчето, макар че вероятно първо ще се попие на изпарителя.
Коментар
-
Malone написа:Здрасти trustworthy, много се радвам да те "видя" и тук._______
146 JTD
Коментар
-
ventsi79 написа:Точно такъв спрей си взех преди седмица от Кауфланд на 7 лв.Има лепенка със съдържание на български и със символите за R и S, дистрибуторa e ЕС и КЕЙ ООД,склада на Гара Искър.Честно казано има някакъв ефект,но като пусна на топло(с климатик съм,не е климатроник) пак се усеща неприятна миризма.Явно трябва да отида до склада на ул.Поручик Неделчо Бончев 10 и да взема 2 за 7 лв .Има и телефони 973-24-42 и 973-25-57,ако някой се интересува.p.s. това не е реклама ...
Коментар
-
@trustworthyАко модераторите ми простят, четири реда offtopic към стар форумен приятел, за което благодаря предварително:Мина друже, надявам се да си добре и всички около теб също. Аз не мога да се оплача.Жив, здрав, другия месец изпращам "Svart Lyset" - дъщеря ми, в Хага, да усвои международното право, "The Saint", синът ми, според мен бавноразвиващ се, го приеха в местната Английска гимназия, а жена ми благодарение на обичания от целия български народ министър Даниел Вълчев има безплатен интернет ...Какво му трябва друго на човек?По темата:Да, препарата е този, който и аз гледах, но служителят с когото се консултирах в Бриколаж, не беше много убедителен, че този препарат става за автомобилни климатици. По скоро мнението му беше, че е за битови. Явно греши, утре ще си купя такъв. Дори два, за моята кола не ми е жал, щом има ефект.А и колата на жена ми [Punto МК1] ... там климатик няма, но ще третирам и нея, всички тръби до които и до където стигна.trustworthy, моля за малко доуточнения.Под "филтъра на купето", поленовия филтър ли да разбирам? Този до който се стига отвън.Кое е "клапата за рециркулация"? Само ми обясни, няма нужда от снимки, надявам се да се ориентирам.И перката къде е, там под корите в жабката ли?Съжалявам, ако са ми досадни въпросите, но все още не съм разглобявал нищо по колата и имам нужда от ориентация по "топологията"..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Ако може и аз да попитам нещо... При мен има гадна миризма само,когато съм карал на климатик и го спра(обаче оставям перката да работи),след това започва да мирише много гадно! От какво се получава това?Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
Коментар
-
Malone написа:@trustworthyАко модераторите ми простят, четири реда offtopic към стар форумен приятел, за което благодаря предварително:Мина друже, надявам се да си добре и всички около теб също. Аз не мога да се оплача.Жив, здрав, другия месец изпращам "Svart Lyset" - дъщеря ми, в Хага, да усвои международното право, "The Saint", синът ми, според мен бавноразвиващ се, го приеха в местната Английска гимназия, а жена ми благодарение на обичания от целия български народ министър Даниел Вълчев има безплатен интернет ...Какво му трябва друго на човек?Malone написа:По темата:Да, препарата е този, който и аз гледах, но служителят с когото се консултирах в Бриколаж, не беше много убедителен, че този препарат става за автомобилни климатици. По скоро мнението му беше, че е за битови. Явно греши, утре ще си купя такъв. Дори два, за моята кола не ми е жал, щом има ефект.А и колата на жена ми [Punto МК1] ... там климатик няма, но ще третирам и нея, всички тръби до които и до където стигна.Malone написа:trustworthy, моля за малко доуточнения.Под "филтъра на купето", поленовия филтър ли да разбирам? Този до който се стига отвън.Кое е "клапата за рециркулация"? Само ми обясни, няма нужда от снимки, надявам се да се ориентирам.И перката къде е, там под корите в жабката ли?Съжалявам, ако са ми досадни въпросите, но все още не съм разглобявал нищо по колата и имам нужда от ориентация по "топологията"._______
146 JTD
Коментар
-
trustworthy написа:Филтърът би трябвало да ти се намира под пластмасовите кори, м/у капака на двигателя и предното стъкло. Т.е. - под чистачките. При мен се сваля дясната кора само, под лявата ми е моторчето на чистачките. Под нея има една друга пластмаса, която да пази филтъра, а под нея е самият филтър. Ако случайно има разлика в подредбата при браво/брава, нека някой колега каже. Повтарям - говоря на база опита ми с моята кошничка Така или иначе, когато намериш филтъра и го свалиш, под него ти се намира клапата за рециркулация на въздуха в купето - онази, която ти затваря достъпа на външен въздух и се командва от копчето на таблото. Когато натиснеш копчето да се отвори клапата, под нея ще видиш перката на вентилатора.Процедурата по пръскането вче ти я описах. Скоро ще сменям моят филтър и може да нащракам няколко снимки за онагледяване. Препаратът на снимката го купих по препоръки от алфа-форума. Много от колегите там го позват и са доволни.
Коментар
-
Впечатления от аерозола на Motip.Онзи ден почистих под чистачките на пунтото на жена ми. Ужас! Имаше три шепи разлагащи се листа и други боклуци.След почистването изпръсках един флакон в отвора за въздуха от външната страна, както и във всички отвори в купето.Флакона си е за една кола. Никакви 2-3, че и домашни климатици.Оставих го 12 часа, не един или два, да стои така без да пускам въздух по тръбите.Ефекта е задоволителен. Пак мирише, но много по малко. Преди беше ужас, сега едва се усеща и то в началото. Вероятно след още един флакон нещата ще се подобрят още.Лошото е, че от външната страна пръскането е "на сляпо". Нямам представа къде са отворите най близки до вентилатора за да пръскам директно или най близо до него. Пъхах тръбичката и пръскам..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
След като си реших кардинално проблема с миризмата на спарено в купето, днес намерих и дренажа.При мен той има една гумичка, като от снимката на колегата Airfan(тази от която изтича водата от към чистачките!Беше чисто ама и достъпа до дренажа си беше приключениеnow. BMW E39 523i '98 170hp
Коментар
-
ogi28b написа:Че на този модел няма ли филтър за климатика, под който е вентилатора ? Под дясната чистачка ?.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Ето как изглеждат отворите.Интересно ми е за какво са тези хуйни, които се виждат на снимката. Ламаринката и шпилката в дясно, посочил съм ги със стрелки.Не са ли за монтаж на "легло" за поленов филтър.Ако е така, ще потърся втора употреба и ще си реша проблема с боклуците по въздуховодите, които влизат непрекъснато.Моля, някой колега с Punto с климатик да каже там ли се закрепя леглото на филтъра..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар