След поредния ми провален опит да открия какъвто и да е дренаж, отвор, дупка, или нещо подобно, ще ви питам - някой някога виждал ли е подобно нещо? Моята кола ли е единствената която не капе, когато работи тоя климатик? Изобщо къде се оттича конденза от изпарителя? Имам подозрение че където и да се оттича, при мен е запушено, защото освен че под колата остава сухо, вероятно като се събере малко водичка, почват да се развъждат спори, плесени, гъбички, и други приказни животни. Доказателство за това е че когато е работил компресора, и колата спре за 2-3-4 часа, после като запаля и включа вентилация, в първите няколко секунди от клапите излиза невъобразима смрад на нещо гадно. Ако не е работил тоя климатик, няма смрад. Другото което е, е че когато е работил компр., след като запаля и пусна вентилация към стъклото, веднага цялото се покрива с изпотяване, което според мен е точно тази вода която не се е оттекла, и се лепи отпред. Кофтито е че първо няма проблем, тръгвам, и докато карам - хем духа, хем ми изпотява стъклото, докато се изпари тоя евентуален конденз , и смукне малко чист въздух, и всичко се оправя. Та да ви питам - На Браво/а/Мареа, къде е дренажа, някой виждал ли го е, и ако няма - как е решен проблема с конденза? Иначе си купих спрей за климатик от практикер, после ще пръскам с него, смених и филтъра щото мислех че е мухлясал, обаче пак същата ра’ота. Не ми тече антифриз от радиаторчето, не ми изпуска фреон от климатика. Много дълъг го направих, извинете
![Mr. Green](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Коментар