Колата е Punto 1.7TD 97-ма... Охладштелната система самообезвъздушава ли се?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Punto 1.7TD - самообезвъздушаване
Collapse
X
-
Да колега сама се обезвъздушава. Но.... наливаш антифриза, палиш, чакаш да включи вентилатора и двете скорости и гасиш. След около 10-15 мин ( да изтине малко, че може да ти изгори очите) отваряш и доливаш. На другия ден пак виж колко е течноста, но не превишаваи макса че ще си искара излишното сама. ПоздравиFiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
( Association of Drivers Against Daytime Running Lights - Bulgaria ) --- http://dadrl.hit.bg/
-
Без да искам съм направил процедурата, която описваш. Правих присадката на термостата от Рено 5 и изтече антифриза от разширителния съд и оля радиатор, перка и т.н. Чакайки да загрее колата да видя дали ще отвори термостата по едно време зе да пуши. Леко се притесних но се оказа изпаряващата се вода/антифриз който бях разлял. Пуснах капака. След малко се включи перката на втора степен и избълва пара напред. Чак притесних кибиците от съседната пейка. Проверявайки течноста от разширителния съд се оказа, че е дръпнала около литър. Долях до максимума...Fiat Punto 1.7TD
Коментар
-
bogidar написа:Без да искам съм направил процедурата, която описваш. Правих присадката на термостата от Рено 5 и изтече антифриза от разширителния съд и оля радиатор, перка и т.н. Чакайки да загрее колата да видя дали ще отвори термостата по едно време зе да пуши. Леко се притесних но се оказа изпаряващата се вода/антифриз който бях разлял. Пуснах капака. След малко се включи перката на втора степен и избълва пара напред. Чак притесних кибиците от съседната пейка. Проверявайки течноста от разширителния съд се оказа, че е дръпнала около литър. Долях до максимума...Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар