Здравейте колеги,вчере беше доста топло и реших да пусна климатроника на моята Мареа/пускам го за сефте за по-дълго време,колата я купих март тази година и не ми се е налагало да го пускам на духа студено/!!!!!!Това което ми се случи е,че бях го пуснал на 18 градуса и първа степен и работеше нормално,но ми беше топло и включих на 3та степен!!Така карах няколко километра и на един светоар при спиране усетих ,че волана затегна яко-помислих че съм спукал гума и спрях!!Спрях климатроника и слязох да огледам-нямаше спукана гума,отворих капака нямах скъсан ремък/всички ремъци са сменени преди1000км/!След като спрях климатроника нещата се оправиха и аз си продължих по пътя-минах 100 км без проблем/ходих до Дратоман/и ме беше шубе да пускам климатроника!!Въмроса ми е дали климатроника товари и затова ми се одърви хидравликата!?!?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с климатроника!!-задълбочава се!!!
Collapse
X
-
от климатик/климатроник колата губи мощност по принцип... аз на пунтото като пусна климатика и забивам чело във волана ама твойто кво е, не знам... заведи марийката на диагностика на климатроника, да го видят дали работи , да го допълнят ако трябва...п.п. като се купува кола с такава екстра, задължително се проверява дали работи!!!Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Ами според мен,компресора на климатроника и хидравликата се задвижват от един ремък,което означава,че ако нещо се случи с компресора или се къса ремъка или става като при теб.Наи добре е да отидеш при специалист на климатроника.При мен всичко е наред и няма такива работи,само автомобила си става малко по тромав след вкл.на климата.
Коментар
-
Изключително интерсна ситуация. Мисля, че е напълно възможна. Моята логика е следната: ако приемем, че проблема е в компресора, който по някаква причина не се върти гладко, а оказва сериозно съпротивление е възможно да се получи разхлабване на ремъка, а от там недостатъчни обороти за хидравличната помпа. Според мен първото нещо, което трябва да провериш е състоянието на автоматичния обтегач. При счупена или уморена пружина, товара, който оказва компресора (който може да е напълно здрав) може да доведе до твоята ситуация. Не казвам, че съм прав, просто се опитвам да разсъждавам
Коментар
-
При мен също волана става твърд (колата от подписа) педала на спирачката също се втвърдява... Не съм с климатроник, а с климатик, ама идеята е същата...Fiat Brava 1.6
Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар