Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ за смяна радиатор парно Браво - СМЕНЕН + пояснения !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

колеги помогнете тая пласмаса кадето покрива радятора не мога да я слаля там кадето сам отбелязал сас сините стелки от началото на трабите от входа на двигателя кам купето
    Прикачени файлове

Коментар

Може само да я натиснеш и да издърпаш радиатора без да я сваляш. И аз с тея болтове под тръбите се измъчих най-много. След като я сложих обратно изобщо не си играх да ги завивам ами подпрях пластмасата отдолу с една коркова тапа.
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Не се сваля, както е казал колегата, само се огъва нагоре да не пречи. Моята дори се помъчих да я счупя от яд, но не можах...
        Stop giving directions, just say "Follow me."
        Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
        Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

.

в смисал нищо не можах да разбера само се изкривява ногоре и тои излиза......

Коментар

Нагоре, надолу, както ти е удобно. Натискаш юнашки
            Alfa 159 SW 2.4 Ti
            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Дърпаш само тръбите да излязат от радиатора. Може например с лост направен от гаечен ключ. Но после аз ги връщах обратно вътре в новото с една малка стиска (или със скоби за стягане може да стане).
              Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Тази пластмаса се сваля (до колкото си спомням), но трябва да се развие един болт със вътрешен шестостен, който е между двете тръбички. И за да е по-интересно е доста навътре към двигателя, не се вижда. Развива се с шестограм 5 или 6мм. Завиването му е още по-забавно.
                Fiat Bravo 11'97
                1.4 12V A/C

Коментар

rudiem написа:
                  Тази пластмаса се сваля (до колкото си спомням), но трябва да се развие един болт със вътрешен шестостен, който е между двете тръбички. И за да е по-интересно е доста навътре към двигателя, не се вижда. Развива се с шестограм 5 или 6мм. Завиването му е още по-забавно.
                  Не си заслужава да се сваля!!!
                  Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                  Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Аз тази пластмаса дето мъчи всички не я свалях,защото видях,че мисията е много трудна. :D Завих на нея един френски ключ така,че с тежестта си да я тегли надолу и така си реших проблема без да я демонтирам.Е помагах му и аз с по малко,че ключа не беше много тежък и пластмасата е много жилава нейната м@м&ц@ и се мандахерцаше насам натам малко.Искам да кажа,че изключително важно е гумичките да са ТОЧЕН размер.Ако е така никога няма да протече.За съжаление мина време и забравих какъв е размера,но ги взех от магазина на Стамболийски.Хората там ми ги дадоха,аз само казах за каква кола.Наистина струват около 1 лв едната мисля,но повярвайте ми-заслужава си.Минал съм през две смени на радиаторчета и първият път станах луд направо.Тогава бях купил сигурно един плик гумички ,какви ли не.Слагах по една ,по две, стягах докато започнеше да пука пластмасата и пак течеше,направо половин ден само с това си загубих и накрая сложих гумичка,медната вложка и пак гумичка.Така спря да тече.Ама не това е решението.Поне не и елегантното решение.Само един О-пръстен,но точният решава всичко.В това се убедих при втората смяна(втори път го сменям,щото първият път имах неблагоразумието да си купя такъв на старо и той протече на първият месец).Другото е,че на старо такова нещо според мен не се купува.Повечето се продават за по 20 лв,а нов е 35 лв (аз за толкова го взех) и няма никакъв смисъл.Също така при навирането на тръбите в радиаторчето,не сложих гумичките да легнат в самият радиатор и да вкарам после тръбите,ами първо нахлузих гумичките на тръбите и така ги вкарах тръбите-с нахлузени на тях гумички.Иначе гумичките(О-пръстените имам впредвид) според мен се късат и разместват при сглобяване,защото върха на тръбата не може да влезе лесно и прецаква гумичката.
                    Fiat 1.4 12V
                    Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
                    Да си втори значи да си първи сред загубилите.
                    Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

Тая пласмаса дето ви мъчи всички се сваля много лесно и не е с шестограм ами с кръстата отверка ама трябва да е ге образна като шестограмите .
                      FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

dani389 написа:
                        Тая пласмаса дето ви мъчи всички се сваля много лесно и не е с шестограм ами с кръстата отверка ама трябва да е ге образна като шестограмите .
                        Ква отвертка бе колега, тресчотката за какво е?
                        Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                        Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

u_bo написа:
                          gamma написа:
                          u_bo написа:
                          най лесно се сваля с къса кръстата отверка
                          При мен е шестограм 4 мисля, че беше. Развива се лесно с малка тресчотка. Държа да го отбележа, защото изгубих един час в гъзене с кръстата отверка в ръка, докато се сетя да пробвам с друг камък.
                          ми като не ползваш огледалце
                          Жабарите са слагали каквото имат налично така, че е най-добре да се пробва :P
                          Alfa 159 SW 2.4 Ti
                          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Някой може ли да ми го смени това радиаторче, понеже хич не ми се хваща с тази процедура, а пък стъклата са ми мазни се едно с олио съм ги поливал.Разбира се срещу съответно заплащане

Коментар

радиатор на парното

смяна на некачествен термостат ме доведе до тук,след загряването на фиата(НЕОТВОРИ ЕДИНИЯ КРЪГ НА ТЕРМОСТАТА НА 3 МЕСЕЦА) и след поредната смяна на другия ден до шофиорското място ж краката всичко подгизнало-антифриз.В СЕРВИЗА ми казаха да сложа добавка в разш.казанче за запушване на течове засега няма загуба на АНТИФРИЗ но стуклата ми са мазни дали се пак не е заминал радиатора на парното или са остатъчни изпарения от преди.СВАЛИХ сичко да стигна до казанчето надоло по тръбите към двигателя са мазни, по нагоре е изъхнало но си личи че е текло и казанчео е бяло като котлен камък.СЕГА Е ПОД НАБЛЮДЕНИЕ---- МНЕНИЯ И СЪВЕТИ....

Коментар

И моята кола днес претърпя смяна на прословутото радиаторче. Радиаторчето го закупих за 40 лв от Bim auto или Auto Bim не помня точно, но и при мен първия път протече по простата причина ,че гумичките не бяха точния размер. За втория опит закупих гумички 16Х2.5 зелени или сини май бяха и някакви 16Х...( по малки от 2.5) и ги сложих на тръбата като първо нанизах малките гумички , след това медната шайба и след това тези които са 16Х2.5 и нанизах тръбите като още не бях захванал радиаточето и след това ,запалих , обезвъздуших и сега всичко е наред , без течове , запотени прозорци и с парно на което спокойно мога да си опека филиики хляб Мерси на всички който са писали за проблемите си при смяната , бяха ми от полза
                                Fiat Bravo 1.4 12v '95

Коментар

Working...
                                X