Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Термостат - диагностика, проблеми, решения

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

термостат

Термостата е WAHLER нищо друго не пише на него, да не би самия датчик да не отчита вярно

Коментар

Датчика не играе кога ще отвори термостата. Термо елемента се влияе само от температурата на течноста в системата.С предния загряваше ли до средата?
      The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
      Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
      Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

и с предния които седеше постоянно отворен,се включваше перката там кадето съм посочил с черната стрелка,тоест 2-3 милиметра на скалата под средната ....

Коментар

Днес монтирах термостата от Рено 5 по гореописаната схема да видим как ще се държи колатат следващите дни

Коментар

Днес сложих термостат от Опел Астра 1.7 D,поизпилих го за да влезе в маркуча и за сега всичко е 6.Като го пробвам извънградско ще пиша ...
            Прикачени файлове
            Seat Altea XL 1.4/16v 92kW '14
            ex:Astra H 1.4/16v 66 kW '08
            ex:Brava 1.6/16v klima, LPG Lovato, 76 kW '96
            ex:Astra 1.7 D, 42 kW-мъртвец '93

Коментар

Да добавя в тази тема, термостата ми е малко по-различен, но все пак ... След 300лв. похарчени за термостати от знайни и незнайни фирми, проблема се реши със смяна на датчика, които показва температурата на таблото (струва 20лв.). Странното беше че самият датчик показваше перманентно с 15-20г. по-ниска температура - т.е. по показания 75-80 - реални 90-100г.

Коментар

Mupo написа:
                Да добавя в тази тема, термостата ми е малко по-различен, но все пак ... След 300лв. похарчени за термостати от знайни и незнайни фирми, проблема се реши със смяна на датчика, които показва температурата на таблото (струва 20лв.). Странното беше че самият датчик показваше перманентно с 15-20г. по-ниска температура - т.е. по показания 75-80 - реални 90-100г.
                Диагностиката не хваща ли реалната температура? Аз не бих купил и сменил нещо, само защото се съмнявам в него.
                Stop giving directions, just say "Follow me."
                Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Ам хваща. Там беше проблема, че а днес а утре и не ходих. Пък тя температурата си се движеше, перката се пускаше на 90-95г., нямах приина да се усъмня точно в датчика. Сега съм наясно че също така ми се включва само 2-та степан на перката, но сега не ми се занимава да се завирам отново под капака.

Коментар

[quote="Mupo"]Да добавя в тази тема, термостата ми е малко по-различен, но все пак ... quote]Колега,термостата на снимката е от Опел,не от Фиат и за това е "по-различен"...

Коментар

Това много добре го знам. Прочети поста ми отново .

Коментар

Mupo написа:
                        Колега,само да попитам,по принцип перката на радиатора се включва когато температурата отчетена в датчика на радиатора е малко над 90 градуса и термостата по принцип трябва да е отворил(ако не греша някъде).При теб когато се е включвала въпросната перка,забелязал ли си колко е било показанието на таблото?Това е просто информативно за да проверя дали моя датчик показва точно.

Коментар

В момента перката се пуска по показания на таблото 95-100г. Трябва да отбележа че са възможни някакви вариации на местоположения на датчици и темепратурите при които те "сработват". Друго ... на моят двигател му дават темепература 83г. -> първа степен я няма

Коментар

при градско ми загрява нормално колата ,но изляза ли извън града ми пада стрелката почти на първата чертичка .От термостата ли е проблема?

Коментар

shumkar написа:
                              при градско ми загрява нормално колата ,но изляза ли извън града ми пада стрелката почти на първата чертичка .От термостата ли е проблема?
                              Да.
                              Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

shumkar написа:
                                Още едно твърдо ДА!
                                BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                                Среден разход на газ

Коментар

Working...
                                X