Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Термостат - диагностика, проблеми, решения
Collapse
X
-
СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
-
Може, може. Нямах с какво да го снимам. Само дето не беше сложил жилото в купето, а си беше при мотора. Не можеш в движение да ги отваряш. Тази зима бях бензинджия и доста коли бяха с картони и наелони отпред. От както смених термостата есента, цяла зима съм нямал проблеми. Загряваше до средата за 10-на минути при -18 след нощна смяна.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Сори ма не се сдържах.....:D Колега, колата ти е дефектна....ти... колко има изписано и не разбра ли че Фиатите имат кофти парно и им се потят стъклата...явно си попаднал на дефектен екземпляр.....еееех късметлияСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
phoenix написа:Сори ма не се сдържах.....:D Колега, колата ти е дефектна....ти... колко има изписано и не разбра ли че Фиатите имат кофти парно и им се потят стъклата...явно си попаднал на дефектен екземпляр.....еееех късметлияFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Коментар
-
Колеги,да не отварям нова тема,искам да попитам как разбирате следната таблица http://www.fiat-bg.org/index.php?opt...d=631-вото неясно е с какъв термостат трябва да бъде 1,6 двигател бензин за нашите гографски ширини,след като за Германия започва да отваря на 85 градуса и е напълно отворил при 103?2-ро дали колата ми е с 1 или 2 степени на вентилатора,след като съм без климатик?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:Колеги,да не отварям нова тема,искам да попитам как разбирате следната таблица http://www.fiat-bg.org/index.php?opt...d=631-вото неясно е с какъв термостат трябва да бъде 1,6 двигател бензин за нашите гографски ширини,след като за Германия започва да отваря на 85 градуса и е напълно отворил при 103?2-ро дали колата ми е с 1 или 2 степени на вентилатора,след като съм без климатик?Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Коментар
-
Ще помоля някои с пунто 1.7 ТД SLX да постне снимка в какво положение е стрелката на температурата когато се включи перката на радиатора. Не мога да разбера дали датчика сработва. От както имам колата не съм я чувал никога да работи. Или от 6 месеца това. Стрелката стои на 3/4 от нулата. Много ще съм ви благодаренFiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
( Association of Drivers Against Daytime Running Lights - Bulgaria ) --- http://dadrl.hit.bg/
Коментар
-
u_bo
относно това присажадне.споделих го с ’моя’ майстор но ми препоръча МНОГО СИЛНО да НЕ го правя.според него оригиналния термостат не само отпушва тръбата към радиатора но и променя начина по който се върти водата и в малкия кръг.Може би тук е мястото да се намеси hit-koи да каже дали има и лоши последствия от присажданетоп.с. толкова силно ми го препоръча, че за зет си отиде и купи нов термостат 80лв. за Браво 1.6 , а не присади от рено за 11 лв.
Коментар
-
u_bo
ssveto написа:u_bo написа:...според него оригиналния термостат не само отпушва тръбата към радиатора но и променя начина по който се върти водата и в малкия кръг.
Коментар
-
Определено си прав Недостижим е Защото идеите са различни - в единия случай просто се спира водата към големияSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
като си в движение - колата загрява бавно, държи ти по-високи обороти, стрелката много се колебае, като се движиш с по-висока скорост пада надолу, като спреш или намалиш - пак се качва.... е такива неща. друг вариант - запецнал е затворен. загрява за нула време, даже толкова много че перките се включват непрекъснато, стрелката ти винаги е по-нагоре, никога не слиза надолу. На място като си - след като запалиш студения двигател, и видиш че стрелката отлепи от 50-те градуса, пипни маркуча който свързва радиатора и термостата. ако е топъл - лошо. ползвай и гугъл търсене във форума
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар