Надявам се знаете, коя е предната и коя е заднта страна на термостатният клапан.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Термостат - диагностика, проблеми, решения
Collapse
X
-
Колегата Avatar написа:Темата ми стана интересна и реших и аз да споделя мнение по въпроса. Аз преди по-малко от месец сменях термостат и стрелката вече успява да стигне поне на едно деление под средата на извънградско. Разхода ми така и не падна на газ, макар че съм с почти нов изпарител (изминати не повече от 8000 км), но там е друг мач сега тепърва ще си играя с разхода на газ. За парите които ми взеха за термостат според мен трябваше стрелката да кове на 90 и да не мърда, както е на немските коли и както съм виждал даже и на браво само че 2001 г. не 96г. като моето. няма да споменавам кой прехвален сервиз ми го прави и как отидох за едно и ми смехниха още 3 неща които мистериозно се развалиха там, но това е друга тема. Да, за термостат от близо 80лв.,се надявах ПОНЕ за година да не се занимавам с този възел на бравото, а сега какво? - 5 месеца едвам изкара.
Коментар
-
Lane Staley написа:А аз се надявам на инженерите да им е дошла "гениалната" идея да сложат стрелка с посока за ориентация.
Коментар
-
Heruvim написа:Lane Staley написа:А аз се надявам на инженерите да им е дошла "гениалната" идея да сложат стрелка с посока за ориентация.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:Heruvim написа:Lane Staley написа:А аз се надявам на инженерите да им е дошла "гениалната" идея да сложат стрелка с посока за ориентация.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Не, не гледаите и не търсете логика с посоката на отваряне, тя зависи от коя страна е пружината, а има термостати на които пружината е от страната на термоелемента и такива на които пружината е от другата страна.Важното е термоелемента (малкото цилиндърче от което излиза една тънка осичка) да е от страната от която се стопля водата, за да може да реагира на затоплянето. Надявам се да съм станал по-ясен.
Коментар
-
blagun написа:Значи намери в ръководството на Пунто на колко градуса ти отваря термостата и с тези данни тръгни по магазините да търсиш такъв! И гледай да изглежда така, както съм го показал на снимката Успех и ако има още въпроси не се притеснявай, а питайFiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
( Association of Drivers Against Daytime Running Lights - Bulgaria ) --- http://dadrl.hit.bg/
Коментар
-
Milen’ko_Punto написа:blagun написа:Значи намери в ръководството на Пунто на колко градуса ти отваря термостата и с тези данни тръгни по магазините да търсиш такъв! И гледай да изглежда така, както съм го показал на снимката Успех и ако има още въпроси не се притеснявай, а питайBMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
blagun написа:Milen’ko_Punto написа:blagun написа:Значи намери в ръководството на Пунто на колко градуса ти отваря термостата и с тези данни тръгни по магазините да търсиш такъв! И гледай да изглежда така, както съм го показал на снимката Успех и ако има още въпроси не се притеснявай, а питайFiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
( Association of Drivers Against Daytime Running Lights - Bulgaria ) --- http://dadrl.hit.bg/
Коментар
-
Milen’ko_Punto написа:blagun написа:Milen’ko_Punto написа:blagun написа:Значи намери в ръководството на Пунто на колко градуса ти отваря термостата и с тези данни тръгни по магазините да търсиш такъв! И гледай да изглежда така, както съм го показал на снимката Успех и ако има още въпроси не се притеснявай, а питайBMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар