Картон не слагай, по скоро си провери концентрацията на антифриза и датчика за таблото.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Термостат - диагностика, проблеми, решения
Collapse
X
-
Според мен, не гарантирам, че е вярно, около -27-30 (температура на замръзване на антифриза) за нашият район.Колкото по-близо е до нулата, толкова повече топлина поема/пренася, но температурите падат доста, та горните градуси са един вид застраховка."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
BRAVO 1.8 16V след ката смених термостата температурата която подаржа е между 4 и 5 тънка стрелка НО до достигане до там температурата се покачва за около 13километра което според мен е много време ЗАБЕЛЯЗЯХ ЧЕ ПРИ СТУДЕН МОТОР ПОЛОВИНАТА РАДиАТОР СЕ ЗАГРЯВА ОЗНАЧАВА ЛИ ТОВА ЧЕ ТЕРМОСТАТА МАРКА GATES Е ДЕФЕКТЕН И ЗАТОВА ДИГА ТОЛКОВА БАВНО ТЕМПЕРАТУРА
Коментар
-
abugarsia написа:BRAVO 1.8 16V след ката смених термостата температурата която подаржа е между 4 и 5 тънка стрелка НО до достигане до там температурата се покачва за около 13километра което според мен е много време ЗАБЕЛЯЗЯХ ЧЕ ПРИ СТУДЕН МОТОР ПОЛОВИНАТА РАДиАТОР СЕ ЗАГРЯВА ОЗНАЧАВА ЛИ ТОВА ЧЕ ТЕРМОСТАТА МАРКА GATES Е ДЕФЕКТЕН И ЗАТОВА ДИГА ТОЛКОВА БАВНО ТЕМПЕРАТУРАФиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
abugarsia написа:Имам некви подозрения че това бавно загряване се далжи на това че клапата за входящ въздух ми е постоянно отворена и въздушната струя охлажда радиатора на парното със студен въздух и на това се далжи бавното загряване ЩЕ опитам да я затворя да видя дали съм правФиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
не ви е проблем клапата, Гаранция!мойто браво 1.6 16в на газ ми обръща когато темп на водата стане 30градуса. Аз правя така щом прещрака чее обърнала на гас си пускам парното, а при мен парното винаги е на макс(на HI и нa AUTO) и клапата винаги ми е отворена. Дори да не пусна парното, колата пак си загрява почти по същия начин, разликата е минимална.проблемът ви е на друго място, отделно че когато парното е изключено и клапата е отвеорена, обдухването на радяторчето е минимално, да не кажа нулево.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар