Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Термостат - диагностика, проблеми, решения

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Картон не слагай, по скоро си провери концентрацията на антифриза и датчика за таблото.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

антифриза ми е дста концнтриран, защото всетова доливам - т.е. с по-ниска топлопровоноста за датчика - мързи етака че - карам
      Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

каква трябва да е концентрацията на антифриза за да загрява оптимално бързо мотора

Коментар

Според мен, не гарантирам, че е вярно, около -27-30 (температура на замръзване на антифриза) за нашият район.Колкото по-близо е до нулата, толкова повече топлина поема/пренася, но температурите падат доста, та горните градуси са един вид застраховка.
          "Без сърца, сме просто машини"
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

BRAVO 1.8 16V след ката смених термостата температурата която подаржа е между 4 и 5 тънка стрелка НО до достигане до там температурата се покачва за около 13километра което според мен е много време ЗАБЕЛЯЗЯХ ЧЕ ПРИ СТУДЕН МОТОР ПОЛОВИНАТА РАДиАТОР СЕ ЗАГРЯВА ОЗНАЧАВА ЛИ ТОВА ЧЕ ТЕРМОСТАТА МАРКА GATES Е ДЕФЕКТЕН И ЗАТОВА ДИГА ТОЛКОВА БАВНО ТЕМПЕРАТУРА

Коментар

abugarsia написа:
              BRAVO 1.8 16V след ката смених термостата температурата която подаржа е между 4 и 5 тънка стрелка НО до достигане до там температурата се покачва за около 13километра което според мен е много време ЗАБЕЛЯЗЯХ ЧЕ ПРИ СТУДЕН МОТОР ПОЛОВИНАТА РАДиАТОР СЕ ЗАГРЯВА ОЗНАЧАВА ЛИ ТОВА ЧЕ ТЕРМОСТАТА МАРКА GATES Е ДЕФЕКТЕН И ЗАТОВА ДИГА ТОЛКОВА БАВНО ТЕМПЕРАТУРА
              аз какви ли не сменях - всички са еднакви

Коментар

добре де нормално ли е да затопля веднага и ПОЛОВИНАТА РАДИАТОР

Коментар

Не е нормално
                  FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

и според мен не е нормално затова тяя кола за 15километра загрява в студено време

Коментар

abugarsia написа:
                      и според мен не е нормално затова тяя кола за 15километра загрява в студено време
                      и моята за толкова загряваама кво да я направя

Коментар

Имам некви подозрения че това бавно загряване се далжи на това че клапата за входящ въздух ми е постоянно отворена и въздушната струя охлажда радиатора на парното със студен въздух и на това се далжи бавното загряване ЩЕ опитам да я затворя да видя дали съм прав

Коментар

abugarsia написа:
                          Имам некви подозрения че това бавно загряване се далжи на това че клапата за входящ въздух ми е постоянно отворена и въздушната струя охлажда радиатора на парното със студен въздух и на това се далжи бавното загряване ЩЕ опитам да я затворя да видя дали съм прав
                          и аз съм такаще пробвам и ще пиша

Коментар

и как ще я затворите без сваляне на термостата?
                            Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
                            Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Ibiza написа:
                              и как ще я затворите без сваляне на термостата?
                              колега говориме за клапата под фиртъра на купето термостата няма нищо общо

Коментар

не ви е проблем клапата, Гаранция!мойто браво 1.6 16в на газ ми обръща когато темп на водата стане 30градуса. Аз правя така щом прещрака чее обърнала на гас си пускам парното, а при мен парното винаги е на макс(на HI и нa AUTO) и клапата винаги ми е отворена. Дори да не пусна парното, колата пак си загрява почти по същия начин, разликата е минимална.проблемът ви е на друго място, отделно че когато парното е изключено и клапата е отвеорена, обдухването на радяторчето е минимално, да не кажа нулево.

Коментар

Working...
                                X