Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Термостат - диагностика, проблеми, решения

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смених го най-после!Работи перфектно,стрелката е закована ,само че остана само на един кръг защото докато го шмиргелих го счупих без да искам но няма проблем.
    FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Здравейте, преди няколко дни си взех Fiat Bravo 1.6 16v 2000г. и всичко хубаво, но стрелката на температурата нещо започна да ме притеснява миналия ден, както си карам най-нормално градско и стрелката си стои на средно положение започна леко за се качва с едно деление над средното и така 1-2мин стои и пак падна на средното, после стоеше на 3/4 при спряло положение на колата. Вчера при нормално каране извън града както всичко уж беше наред стрелката се качи чак в червената зона и се спря там за около 3-4 мин. после пак падна до средата, дори се включи за малко перката. Какъв точно може да е проблема с тази НЕ "сигурна" стрелка на температурата. (колата я карам от няколко дни и ми го направи това 3-4 пъти, не е така постоянно, но ме притеснява факта, че стрелката не стои закована при нормално и продължително каране градско/извънградко). Благодаря ако ми отговорите конкретно на ЛС или в темата!

Коментар

blistera написа:
        Здравейте, преди няколко дни си взех Fiat Bravo 1.6 16v 2000г. и всичко хубаво, но стрелката на температурата нещо започна да ме притеснява миналия ден, както си карам най-нормално градско и стрелката си стои на средно положение започна леко за се качва с едно деление над средното и така 1-2мин стои и пак падна на средното, после стоеше на 3/4 при спряло положение на колата. Вчера при нормално каране извън града както всичко уж беше наред стрелката се качи чак в червената зона и се спря там за около 3-4 мин. после пак падна до средата, дори се включи за малко перката. Какъв точно може да е проблема с тази НЕ "сигурна" стрелка на температурата. (колата я карам от няколко дни и ми го направи това 3-4 пъти, не е така постоянно, но ме притеснява факта, че стрелката не стои закована при нормално и продължително каране градско/извънградко). Благодаря ако ми отговорите конкретно на ЛС или в темата!
        И на мен ще ми е интересно ако някой отговори на този твой въпрос в темата, защото и аз имах подобен проблем тези дни, но аз имах и други проблеми заедно с това.

Коментар

Здравейте,карам браво 2000.20v и за две години сменям вечевтори термостат а цената никак нее нискамного загрява оня ден ходих до боровец и направо се видях в чудо стрелката отиди направо до червената стрлкаоткачих направо,сложих кабелите на мост да трагне втората степен и се оправи сменил съм реостата и датчика на перката и релето бачка термостата е BEHR
          http://www.vbox7.com/play:a7daafaf
          http://www.vbox7.com/play:5fd77b61
          http://www.vbox7.com/play:3e426077

Коментар

Питане към колегите с ЖТД - та, за смяна ли е термостата? Това е при 170 км. каране без спиране, околна температура 23 градуса, и все там стои стрелката, градско си качва до половината точно. Според мен трябва да му набутам и аз един от Рено 5, но все пак и вие кажете.
            Прикачени файлове
            Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
            Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Пробвай другия метод - удряш отгоре таблото. Ако се премести на средата - проблем в таблото. Ако не се премести на средата - удряш по-силно и по-рязко. Ако се премести на средата - проблем в таблото. Ако не се премести на средата - смени термостата. Не му набутвай такъв от рено 5. Купи оригинален. Когато стрелката ти е под средата - свържи към диагностичен софтуер. Така, както е на снимката, отговаря на около 76-77 градуса. Ако компютърът ти отчете нещо между 84 и 100, а стрелката е под средата - проблем в таблото.

Коментар

По таблото съм бил много, знам за този често срещан проблем, но промяна няма. По средата е само когато карам в града. За съжаление нямам кабел все още, но май ще вземам.

Коментар

Оги да не бъркаш нещо...Замервал съм на две различни брави с такова табло, с термометър и горе долу всяка една точка отговаря на 5 градуса като в средата е 88-90 а началото на скалата е 70гр

Коментар

Доколкото знам началото на скалата е 50 градуса.

Коментар

pioneer 306c написа:
                      Оги да не бъркаш нещо...Замервал съм на две различни брави с такова табло, с термометър и горе долу всяка една точка отговаря на 5 градуса като в средата е 88-90 а началото на скалата е 70гр
                      Не, не бъркам. Гарантирам го. На колкото коли съм го гледал, на всички е така. Мога да покажа и цитат от сервизното ръководство, където е описано подробно точно това - че когато стрелкта е на средата, температурата е между 80 и 100 градуса. Филтрирането на показанието е с цел стрелката да не се движи постоянно нагоре надолу, а да си седи на едно място. Отклонението от това място показва проблем.

Коментар

ако стрелката е 1 мм под средата термостата отваря на 86с ако стой на средата термостата отваря на 88с.изпитано на 2 фиата
                        fiat brava 1.6 16v 96г

Коментар

ogi28b написа:
                          Пробвай другия метод - удряш отгоре таблото. Ако се премести на средата - проблем в таблото. Ако не се премести на средата - удряш по-силно и по-рязко. Ако се премести на средата - проблем в таблото. Ако не се премести на средата - смени термостата. Не му набутвай такъв от рено 5. Купи оригинален. Когато стрелката ти е под средата - свържи към диагностичен софтуер. Така, както е на снимката, отговаря на около 76-77 градуса. Ако компютърът ти отчете нещо между 84 и 100, а стрелката е под средата - проблем в таблото.
                          Имам питане относно показанията на този уред за температурата точно към теб Оги-на колко градуса отговаря точно средната чертичка?Аз съм с брава 1,2 16в и оня ден ми качи до първата точка след средата-уреда изглежда по същия начин ката този на снимката,защото има и други с повече точки!Започна да вдига до там при извънградско-на 5-та със 100 км/час.На място и в града -стой в средата.Освен това забелязвам че колата загрява за 3-4 минути след запалване при външна температура-5 градуса-това в норма ли е?
                          Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Средната чертичка е интервал от 80 до 100 градуса, за твоят модел. На колкото и да е - все е на средната черта. Случайно да си сменял ремък скоро? Може и да е нормално за бензинка, ама пък 3-4 минути при -5 градуса ми се струва направо експресно загряване. И с това прегряване с не много висока скорост... Провери все пак ако има резистор на корпуса на перката, дали е наред. Като на 1.6 моторите, често срещания проблем. Не мога да си спомня на 1.2 как беше, дали е с резистор или с 2 перки, а и нямам време да потърся сега.

Коментар

ogi28b написа:
                              Средната чертичка е интервал от 80 до 100 градуса, за твоят модел. На колкото и да е - все е на средната черта. Случайно да си сменял ремък скоро? Може и да е нормално за бензинка, ама пък 3-4 минути при -5 градуса ми се струва направо експресно загряване. И с това прегряване с не много висока скорост... Провери все пак ако има резистор на корпуса на перката, дали е наред. Като на 1.6 моторите, често срещания проблем. Не мога да си спомня на 1.2 как беше, дали е с резистор или с 2 перки, а и нямам време да потърся сега.
                              Да сменях ангренажен+ролка +помпа,която беше със същия диаметър на перката и взех скъпа.И двете степени на перката се включват когато трябява...Какво имаш впредвид като каза за смяната на ремъка?
                              Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Неправилно зацепване. Води до неправилно газоразпределение и повишаване на температурата в горивната камера.

Коментар

Working...
                                X