да и аз смятам да мине на друг сервиз но моята също играе на извънградско но всичко е относително смених термостата преди 15 дни и го наблюдавам.най често датчика за тембература който показа на таблото се скапваако перката влючва малко над средата значи е наред датчикаако при положение 2 черти под средата стрелката почне рязко да пада до 2 деления по малко значи е изправен датчикаАко колата не загрява добре или загрява често то тогава е сигурно да е термостат а не заради играенето на стрелкатана мен стрелката ми седи до 2 черти под средата или до 1 средатаважно е дали загрява нормално и дали отваря термостата не може да не мърда стрелката това не е москвич
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Термостат - диагностика, проблеми, решения
Collapse
X
-
Благодаря Ви за мненията!В крайна сметка още вчера реших да потърся второ мнение в друг сервиз и като се върна в София, ще я закарам да я погледнат. Иначе колата загрява нормално, парното винаги работи много добре. Просто за първи път ми се случва по магистралата колата да започне да загрява, да се включва перката и стрелката да "танцува". Дори и в най-големите летни жеги при каране по магистралата, колата никога не е загрявала над половината и перката не се е включвала.
Коментар
-
Това с игрането на стрелката зависи от годината на колата. За Браво, Брава, Мареа след 98 г. стрелката трябва да седи закована на средата. За моделите преди 98 г. стрелката мени положението си.za_dursi бих казал, че температурата ти се държи добре, но ако това беше при градско шофиране. При извънградско стрелката не минава средата освен, ако не качваш баири.Провери термостата може да не отваря до края.
Коментар
-
Здравейте,имам "Пунто"-1.7 TD,96г. с климатик,искам да поставя термостат за "Рено"-5,но не знам в кой маркуч трябва да го сложа.От двигателя към радиатора отиват три маркуча.Един в долната част,два в горната единия е в края,а другия е на средата на радиатора.В кой от двата горни маркуча трябва да го поставя.Благодаря предварително!
Коментар
-
термостат стило
Колеги,проблема е че перката не включва и от неколко дена почва да загрева много,стрелката стигна до крайната точка(вчера в едно задръстване)и веднага го загасих да се охлади малко.Преди малко свалих термостата и го сложих в тенджера,отвори преди да е завряла водата и затвори нормално след като го извадих.При положение че е сменен и датчика(зеления)който е до термостата перката не вклучва.Въпроса ми е:каква е причината,имали още некъде някой датчик или е проблема некаде другаде.FIAT STILO 1.2 16 V.
Коментар
-
Cayenne написа:Това с игрането на стрелката зависи от годината на колата. За Браво, Брава, Мареа след 98 г. стрелката трябва да седи закована на средата. За моделите преди 98 г. стрелката мени положението си.za_dursi бих казал, че температурата ти се държи добре, но ако това беше при градско шофиране. При извънградско стрелката не минава средата освен, ако не качваш баири.Провери термостата може да не отваря до края.Имам почти всичко за всички модели фиат.
Коментар
-
моят проблем е следният: колата си загрява за няколко минути но стрелката на температурата играе постоянно нагоре надолу. това ме навежда на мисълта че термостатът е изправен а датчика се е скапал. миналата седмица разкачах таблото за да погледна от зад да не би да няма нещо контакт . почистих но пак ми прави тези номера. Под "играе" имам в предвид като секундарник на часовник - постоянно и нагоре, и надолу. Съвети?Едит: колата от подписаБраво 1.6 16в 97г. (ZFA18200006050747)
Коментар
-
stefaka222 написа:датчика е заминал
Коментар
-
[quote="eh4ev07"]сигурен ли си че маркучите на парното не са отрязани и да е изолирано радиаторчето на парното?[/qми не съм сигорен но незнам и каде да гледам за тези маркучи.каде се намират тези маркучи и за кои дявол някои ще ги изолира ??? трябва да е мноого прост.утре ще разглабяме жабки и всичко да видим какво се случва с радиатора дали затопля и тн и така ще се опитам да разбера какво се случва.а знае ли някои как да разбера дали се е спукало или запушило и как да го отпуша ако е запушено .поздрави
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар