Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за работата на климатроника

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

аз ша взема да направа един тест после, дано да не забравя...... поне всичко работи уж нормално, поне не усещам да има някакви ядове... та да видим какво ще излезе.

Коментар

Да поясня - не тръгва теста, иначе всичко си работи - и сега, и през лятото.
      Marea Weekend TD100 ELX '97

Коментар

иска маалко изчакване (5-10сек)

Коментар

Tестът не винаги минава, но при мен на втори или трети път ми даде грешка Еrror 34/ или 36/ нещо такова и си отговаряше на проблема. Виж в AUTUdata е добре описан.Относно парното без компресор - тиа коли имат страхотно парно. Компресорът изключен, нагласяш си градусите, пускаш на Ауто и даваш от къде да върти въздуха чрез следвашия превключвател и забравяш. Разбира се, ако ти работи клапата за външна/вътрешна циркулация, може да я ползваш както беше описано по горе, както и степените на вентилатора. Но аз си карам на Ауто и съм много доволен.
          FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

изчетох цялата тема......от вчера имам Fiat Brava 1.2 16v-неми стана ясно за климатроника ;значи ако не съм натиснал зведата"*" имам парно или е пуснал климатрона и или звздата е само за лятото..............??????
            FIAT Brava 1.2i 16v 82hp

Коментар

Звездата или снежинката е за стартиране на компресора, когато е необходимо климатика да работи в режим на охлаждане.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

в допълнение: може да натискаш звездата и пак да си на максимално парно, така компресора пак ще работи, с цел изсушаване на въздуха. ref: MAX DEF.

Коментар

Днес насред февруари на слънце беше около 24 градуса, а в колата сигурно над 30. Пуснах климатика, никога досега не бях го пускал. Особено нещо си е климатика в колата, от една страна студения въздух се настанява в колата, но от друга слънцето ти напича лицето и ръцете.Тя темата стана много дълга, може и някъде вече да е писано, но си мисля, че особено при големи жеги лятно време на климатика ще му е по-лесно, ако се натисне копчето да върти само въздуха в купето, а да не вкарва външен въздух.
                  Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
                    Днес насред февруари на слънце беше около 24 градуса, а в колата сигурно над 30. Пуснах климатика, никога досега не бях го пускал. Особено нещо си е климатика в колата, от една страна студения въздух се настанява в колата, но от друга слънцето ти напича лицето и ръцете.Тя темата стана много дълга, може и някъде вече да е писано, но си мисля, че особено при големи жеги лятно време на климатика ще му е по-лесно, ако се натисне копчето да върти само въздуха в купето, а да не вкарва външен въздух.
                    климатика в колата е доста .... не знам как да го нарека нещо. аз като го насоча да духа нанякъде, а не към мен и веднага ми става жега. като го насоча в мен след 5 минути земи ми замръзне примерно ръката. абе.... няма угодия. иначе климатика трябва да духа по спомени около 5 до 9 градуса, така че няма какво да го улесняваш, аз на моя на макс не мога да седя. може би за минута в началото в напечена кола, след това седи около средата. а клапата си ми е винаги затворена, иначе отвън какво е... компресора върти или не върти и няма 3-то положение- няма сми да го улесняваш, ако си мислиш, че с климатроника ти ще спира отвреме на време компресора се бъркаш. поне при мен никога не го е спрял климатроника.
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Зачел съм се в темата и си мисля, че пропуснах един хубав ден за пускане на климатика да поработи. Колеги добре е през две години системата да се проверява и дозарежда.@snake Добре си направил, че си пораздвижил климатика. Мойта клапа външна/вътрешна циркулация е скапана и зимата я държа отворена , а лятото - затворена, точно заради климатика.

Коментар

До една седмица напред температурите ще бъдат над 6 градуса , според weather.com, така че и утре е ден А ако и утре забравиш, и вдругиден е ден. И така до другата събота. Днес го пусках за малко, да не каже че не си мисля за него.

Коментар

Имам въпрос:Ако навън е 18 градуса и климатроника е настроен на 18- дали ще се върти компресора?Моля за мнения колеги с климатроник- там копче със снежинка няма. :D
                          Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Kimi_Raikonen написа:
                            Имам въпрос:Ако навън е 18 градуса и климатроника е настроен на 18- дали ще се върти компресора?Моля за мнения колеги с климатроник- там копче със снежинка няма. :D
                            С климатрониците са в Аudi - форума , нашите са полуавтоматични климатици и си имаме "снежинка"-та.
                            Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

ако датчика в купето отчита желаната температура, без да задейства компресора, няма да се върти, но ако отичта повече - ще го завърти, за да вкара по-студен от външния въздух, и с малка корекция да го загрее колкото трябва. Затова обаче влияе и слънцето и други неща. Този въпрос малко прилича на онези - ако навън е 0 и имаш чаша вода и чаша лед, какво ще стане. Или пък ако навън е 0, а утре е 2 пъти по-студено, колко ще е утре?И в допълнение : и в ауди има снежинка, например ауди а6 96-та година, лично съм я натискал. и в дедра/делта2 има снежинка, записана като ECON. Изобщо компресора ако може да се прави нещо насила с него, може само да бъде изключен, а не включен. А дали да е включен се решава от ЕКУ чрез поредица от удовлетворени условия, свързани с логическо "и".

Коментар

Kimi_Raikonen написа:
                                Аз съм с автоматичен климатик Marea TD100 ELX и имам /*/. Май не трябва да отговарям на въпроса :D Преди няколко часа съжалявах, че съм изтървал топлия ден. Към 19 часа отидох да я прибирам в гаража и пуснах климатика. Външна температура 12 *C. Компресорът тръгна, то се чувства,но аз отворих капака да видя шайбата. Вентилаторът в купето (като че ли имаше някаква минимална скорост, както твърдяха колегите по-напред за такава ситуация) тръгна едва когато зададох Lo и тогава се усети хладът. А иначе вън вентилаторите на кондензатора си тръгваха за съвсем кратък интервал, като за тия температури и спираха - периодично, както си работят през лятото.

Коментар

Working...
                                X