Здравейте колеги. Взех си Фиат Пунто 1.2 97 година преди около месец.Всичко си беше наред точно до днес.Сутринта реших да проверя как е нивото на антифриза.Отворих капачката и нямаше нищо(до този момент си държеше нормални градуси и не съм се срещал да проверя).Долях 500 мл вода и след 15 минути шофиране забелязах че тече вода под колата, градусите бяха над 110.Спрях отворих капака и водата изкипяваше от резервоарчето.Изчаках да изстине и го отворих от ново нямаше вода.След като запалих колата водата след 1-2 минути си излезе и стигна до макс.Загасих я и отново нямаше вода в резервоарчето, а температурата на работещ двигател на място за 10 минути стига над 110 градуса.Този проблем с температурата се появи днес след като Долях вода.Преди над 50-55 не ги качваше.Какво може да се е случило?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем след доливане на вода.
Collapse
X
-
stamen15 написа: Преглед на мнениетоЗдравейте колеги. Взех си Фиат Пунто 1.2 97 година преди около месец.Всичко си беше наред точно до днес.Сутринта реших да проверя как е нивото на антифриза.Отворих капачката и нямаше нищо(до този момент си държеше нормални градуси и не съм се срещал да проверя).Долях 500 мл вода и след 15 минути шофиране забелязах че тече вода под колата, градусите бяха над 110.Спрях отворих капака и водата изкипяваше от резервоарчето.Изчаках да изстине и го отворих от ново нямаше вода.След като запалих колата водата след 1-2 минути си излезе и стигна до макс.Загасих я и отново нямаше вода в резервоарчето, а температурата на работещ двигател на място за 10 минути стига над 110 градуса.Този проблем с температурата се появи днес след като Долях вода.Преди над 50-55 не ги качваше.Какво може да се е случило?
Пробвай да я обезвъздушиш! Щом не е имало никаква вода в казанчето може да е глътнава въздух и за това да прави номера. Но внимавай много, защото ако наистина е глътнала въздух може да е направила възглавница някъде по мотора и да прегрее, дори без да показва висока температура на таблото.
П.П. С кой мотор си? 1.2 8v или 1.2 16v?
-
Интересното е друго.Днес отново на студен двигател нямаше нищо в разширителните съд.Сипах му до под минимума и го запалих.На място след пет минути върна вода и почна да я изхвърля, но след като я изключа след 2минути няма вода в разширителните съд.Температурата докато съм в движение си седи по-средата, но спра ли се качва почти на макс.След вчера и парно няма.
8v е мотора.
Коментар
-
stamen15 написа: Преглед на мнениетоИнтересното е друго.Днес отново на студен двигател нямаше нищо в разширителните съд.Сипах му до под минимума и го запалих.На място след пет минути върна вода и почна да я изхвърля, но след като я изключа след 2минути няма вода в разширителните съд.Температурата докато съм в движение си седи по-средата, но спра ли се качва почти на макс.След вчера и парно няма.
8v е мотора.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар