Здр. колеги проблема е следния не загрява до средата смених два термостата ,като е топло си позагрява ама под 5 градуса ли е .... Колата е с гаЗ успоредно закачен испарител към парното. И двата термостата се държат еднакво единия е Behr другия Vernet ... Какво ще ме посъветвате ? Бленда 4 мм на испарителя или смяна на водната помпа ?На място загрява след 30-40 мин ако тръгна да карам пада накъде междо половината на средата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто 1.1 не може да загрее
Collapse
X
-
Слагах картон не загрява повече. Ще бодна и дигитален термометър ...като е топло времето заступорява на средата , ма под 5 градуса ли е ходи насам натам 3 км карам и ми загрява на половината на средата без значение от външ темп след още 10 почва приятно топло и е почти загряла ама не загрява ми спада до половината на на тва под средата и пак нагоре надолу и така...Последна редакция от Fiat_Punto11; 04.01.2018, 01:48.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
коце, човека каза че незагрява, а не че прегрява.
1. Провери датчика.
2. Каква е концентрацията на антифриза.
3. Кога е сменян последно- предполагам с термостата.
4 Какъв термостат сложи.
5. Радиатора оригинален ли е за модела.
6. Колко на високо е изпарителя и колко е голям.
7. Нещо преправяно в коша - брони маски кечета.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Така вчера се заиграх монтирах си допълнителен дигитален термометър ... Термостата отвори на 77 (87 отваря термостата по каталог)а перката включи на 82-3(92-3 датчика на радиатора пуска перката) (смятам че дигиталния лъже с 10 градуса , а мисля че и датчика на таблото се ебава ще го сменя с друг ) сложих и бленда на испарителя 8 мм ... Теристора съм госложил в гилзата от стар датчик за температурата на охладителната течност (месингова) теристора е 10 килоома чуда са как да оправя показанията на дигиталния уред . с друг теристор ?Последна редакция от Fiat_Punto11; 05.01.2018, 10:48.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Тя тва и е макса ... А имах спомени че ковеше средата и не падаше а сега тръгнали слиза надолу.А филма с гилзата дето правих беше излише отчита с 10 градуса по малко там дигиталния.И за проба реших да хвана термистора със скоба притиснат за датчика на таблото и ми са струва по достоверно.Но става нещо странно като давам ръчки 3/3500 стрелката ходи нагоре смисла къдет е в момента.Но дигиталния показва 77-74 градуса (това само в движение) явно няква въздушна струя обдухва датчика на дигиталния трябва измисля нещо да не се обдухва>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар