Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не се включва перката на радиатора Fiat Bravo 1.6 16V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не се включва перката на радиатора Fiat Bravo 1.6 16V

Здравейте, колеги. Имам проблем с перката на радиатора. Проблема е, че не се включва. Смених термодатчика, реостата, релетата, но колата си загрява и не се включва пустата перка. При пускане на климатика, първата степен тръгва. Другото което направих е, загрях датчика със запалка и вентилатора се пусна на 1-ва степен. Загрях го още малко пусна се и втора степен. Връщам го на радиатора, колата си грее, стига малко преди червената зона, радиатора не може да се пипне, но перката си стои изключена.. Идей?

два варианта-запушен радиатор или духнала гарнитура.моли се да е първото

Коментар

два варианта-запушен радиатор или духнала гарнитура.моли се да е първото
      Смених днес и радиатора, понеже имам цял фиат за донор. Проблема остана, но освен това, днес като пусна климатика, перката не се включва вече с него... Остана май само термостата да сменя, не зная вече къде да търся проблема. Мисля, че не са релета, при положение, че нагрявам датчика и перките се включват. Освен самия датчик да отваря на някакви по-високи температури. Гарнитура изключвам да е, двигателя скоро е сменян, а проблема е от преди него.
      Последна редакция от plamend93; 16.04.2017, 19:34.

Коментар

Вярно ли ти показва стрелката на таблото?
        Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
        ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Сложен въпрос И аз почнах да имам съмнения, но и след 15 минутна работа на двигателя с форсиране, да не се пусне нито един път вентилатора ли... Ако я закача на диагностика, дали ще помогне с нещо?
          Последна редакция от plamend93; 16.04.2017, 22:07.

Коментар

С диагностика ще видиш реално какво отчита компютъра,а той включва вентилатора.
            Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
            ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

За момента се оказва, че проблема е датчика за таблото.
              А на климатика, едното реле не е направило хубав контакт за това не сработва перката при включването му.

Коментар

При моето браво се оказа проблема в реостатния блок за 1-ва степен, беше изгнило едното краче и затова не тръгваше перката.
                Последна редакция от pi4_s_bravo; 19.04.2017, 07:57.
                Фиат Крома 1.9 16v+
                Фиат Браво 1.6 16v
                Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Working...
                X