То и на мен доскоро ми сълзеше радиатора и се чудех защо от време на време стрелката хуква към червеното,ама като започнах да доливам се уплаших.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Парното духа студено на празен ход ПУнто мк2
Collapse
X
-
Имам същия проблем. Пунтото ми, бензиново Мк2, в продължение на 5 години беше с отлично парно, топлеше идеално.
Ама от тази зима забелязвам, че двигателят загрява, но парното започва да духа топло чак след 20-30 мин. каране на загрят двигател. Термостатът ми е сменен преди 2 години. Отначало духа съвсем слабо топло и изведнъж сякаш се отпушва. Та искам и аз да попитам откъде да започна търсенето. Един колега беше споменал за задръстени тръби/радиаторче, това как се прочиства?
И един страничен въпрос, ще ме прощавате за невежеството - освен основния термостат - има ли и допълнителен, който да пуска антифриза към парното или не?_________________________
FIAT Punto MK2, 1.2 / 8V / 2000 г.
Коментар
-
emo_pz написа: Преглед на мнениетоЩе го продухам колеги, само да ми кажете как става точно това
? Мерсиkoce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442
Коментар
-
Здравей, колега. Винаги ли си го имал този проблем или ти се е появил сега - за първа зима? Имаш ли идея как ти е вързан кръга на водата на изпарителя - паралелно или последователно на нормалния кръг. Имам същия проблем при ФИАТ Браво 2, 2008г., но го карам за първа зима и тази есен сложих газ. Ходих на диагностика в Ауто Италия и там ми казаха, че проблема е в паралелното свързване на кръга на изпарителя, но се зачетох тези дни и изглежда това е глобален въпрос - има много мнения почти във всички форуми. Та ако си слагал скоро газ-та и това ти е първа зима с тази кола, можеш да се замислиш и ти в тази насока.
Поздрави
Коментар
-
kluchar написа: Преглед на мнениетоА как трябва ПРАВИЛНО да се свърже отоплението на изпаритля с антифриза
последователно или паралелно
Чети мануала на производителя на газовата!OVB X18XE1 седан+ГИ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар