Здравейте, имам проблем с колата fiat brava 1.4 12v 80коня. Колата вдига температура над средната черта , демек над нормалното, след което пуска перка и остава, отново над нормалното. Като карам в града така прави, като излезе извън града , температурата пада до минимума. Ясно , че е термостат. Само ме притеснява факта , защо дига температура, над нормалната граница и чак тогава пуска перка ,нов е водния радиатор , този на парното също, нов антифриз. Колко са степените на перките. Като пусна климатика, перката работи по бавно. Възможно ли е да не включва първа степен и от това да се получава, и ако да какво трябва да сменя освен термостата, за да се оправи всичко
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat brava 1,4 12v термостат
Collapse
X
-
Колеги оказа се реостата смених го , смених и термостата BEHR, но зсега забелязвам друго температурата не седи посредата а да речем малко по нагоре и когато съм в баир се качва още нагоре оуска първа степен на перката обаче изглежда не може да смогне да издуха и да свали до средата и седи нагоре температурата . от къде може да е сега проблема
Коментар
-
Аз сложих голям радиатор Nissens, радиатор парно AVA, термостат BEHR. Стрелката цепи средата, а един авер с Пасат Б7 като се качи в колата и вика "ебаси парното", сауна отвсякъде.
Прав е S_BANKOV, ако са ти сложили някой евтинджос китайски/турски радиатор може и да не охлажда много добре поради спестения матрЯл.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар