Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat brava 1,4 12v термостат

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat brava 1,4 12v термостат

Здравейте, имам проблем с колата fiat brava 1.4 12v 80коня. Колата вдига температура над средната черта , демек над нормалното, след което пуска перка и остава, отново над нормалното. Като карам в града така прави, като излезе извън града , температурата пада до минимума. Ясно , че е термостат. Само ме притеснява факта , защо дига температура, над нормалната граница и чак тогава пуска перка ,нов е водния радиатор , този на парното също, нов антифриз. Колко са степените на перките. Като пусна климатика, перката работи по бавно. Възможно ли е да не включва първа степен и от това да се получава, и ако да какво трябва да сменя освен термостата, за да се оправи всичко

Колега дублирал си темата , но ще ти отговоря - климатика включва перката на втора степен ,а не на първа
    koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442

Коментар

Най-вероятно ти е прецакана буксата или целия реостат, който включва перката. Като отвориш капака се пада вляво от перката. Там ще видиш 2 букси влизат в една черна кутийка, при мен единия кабел (за 1-ва степен) беше прекъснат и буксата станала на сол.

Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Колеги оказа се реостата смених го , смених и термостата BEHR, но зсега забелязвам друго температурата не седи посредата а да речем малко по нагоре и когато съм в баир се качва още нагоре оуска първа степен на перката обаче изглежда не може да смогне да издуха и да свали до средата и седи нагоре температурата . от къде може да е сега проблема

Коментар

Какъв резистор /Реостат както го наричаш/ сложи? За коли с климатик трябва да е 30 ома, без климатик -50 ома.

Коментар

30 oма е колега. [ колата е с климатик]

Коментар

Какъв точно е новия ти радиатор?
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Не знам точно колега но е нов .

Коментар

Може и новият термостат да не работи коректно.

Коментар

BEHR са хубави термостати, макар че и стария ми Vernet изкара 7-8г преди да се пукне. Може да има въздух в системата, а и на баир 1.4 иска много обороти и си загрява. Ако в града стрелката не се качва много над средата няма място за притеснение.

Коментар

И моят новия е BEHR. Чудя се да не би да е от температурния датчик за охлаждащата течност

Коментар

Малко трудно ще го измериш, защото е заврян отзад на блока, между 1/2 или 3/4 цилиндър не помня точно, датчика е с 1 кабел. Иначе нов датчик е под 10лв.

Коментар

Аз за това винаги преди да сложа нов термостат го загрявам в един съд и меря температурата на която почне да отваря и до каква степен отваря клапата на термостата. Случвало ми се е чак на третия да работи коректно и то все на BEHR.

Коментар

А супата после връщаш ли я в магазина.
                            Айде на бас че нония радиатор който е монтиран е за 60/80лв.
                            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Аз сложих голям радиатор Nissens, радиатор парно AVA, термостат BEHR. Стрелката цепи средата, а един авер с Пасат Б7 като се качи в колата и вика "ебаси парното", сауна отвсякъде.
                              Прав е S_BANKOV, ако са ти сложили някой евтинджос китайски/турски радиатор може и да не охлажда много добре поради спестения матрЯл.

Коментар

Working...
                              X