Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за климатик на стило 1.6 16v?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за климатик на стило 1.6 16v?

Здравейте. Спрял съм се на едно стило края на 2002г, 1.6 16v, нов внос от Германия. Пратих баща ми да я види, понеже колата се намира във Видин(където си живеят нашите). Каза, че колата е читава, но като са пуснали климатика мотора е започнал да се товари нещо и не е задухало студено мисля. Продавача е казал, че навън трябва да е над 16 градуса за да заработи климатика. Възможно ли е това според вас или са глупости? Също и други полезни съвети, ако имате за този автомобил ще съм благодарен.

Товари се, нормално е, дори имам познат с бензиново стило, който изключва климатика при изпреварване понякога, защото не му достига мощност. Не знам при колко градуса трябва да духа студено, но моя го усещам само когато навън е топло. Все пак, това е климатик, а не фризер.
    Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

Това за 16-те градуса са пълни глупости. Имаше някакво подобно явление, но мисля, че ставаше въпрос за 3 градуса
      Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
      Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

По принцип има защита ама не е на 16 градуса а от порядъка на под плюс 6 градуса. Тя е с цел да не влезе течна фаза на фреона в компресора защото ще последва така да се каже воден удар. За това има и капилярки и защита. Ама това е друга тема.