Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Температура на ДВГ- стрелка на таблото -> Палио 1.2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Температура на ДВГ- стрелка на таблото -> Палио 1.2

Привет!
    Наскоро взех Палио 1.2 60к.с. 188А4-мотор '02г.
    Просто като войнишко канче - единствените екстри са серво, ел.стъкла, климатик и центр.закл. - няма даже оборотомер, камо ли АБС, или еърбеци - ама такова му върши перфектна работа на баща ми - да си ходи по лозята и на село.
    Единствено ме тормози показанието показанието на таблото за температурата. Като загрее се вдига съвсем малко - едвам стига първата четвърт на скалата. Стария собственик каза, че си е била така откакто те я карат, а и били сменили термостат преди няколко години, като я купили...
    И аз първо си помислих за термостат, но държи маркучите до радиатора студени, докато не загрее. Закачих я и на диагностика (Делфи) и там си показва нормална работна температура - около 90гр. като включва коректно и вентилатора. Обаче стрелката на таблото едвам се повдига от началното положение и реално на таблото не може да се вярва...
    Та логично следващото заподозряно е датчика за температура. Той обаче е един за еку-то и таблото - с четири пина - и е заедно с фланеца, по този случай го намирам за между 120 и 70лв, че и го няма наличен във Варна. И въпросът ми е дали някой друг се е сблъсквал с подобен казус (било то и при Пунто, или Панда)? Да не би да сменя датчика, пък показанието пак да остане нереално - примерно да има някакъв типичен бъг в таблото?!? Не намирам и какви трябва да са съпротивленията и кои пинове са за таблото...
    Благодаря предварително!

Почти съм сигурен, че проблема е в термостата. И при мен беше така до миналата година - даже и перка ми се включваше по светофари, ама стрелката си седеше на1/3 почти, парно си имаше(ама не каквото трябва) и т.н. Като тръгнеш на дълъг път почва ли да пада стрелката още по-надолу - ако да със сигурност е термостат.

Коментар

Ами по-лесно ми е да сменя термостата, въпреки че хората ми показаха фактура от обслужването, в която беше включен и той.
      Но ме озадачава факта, че по ОБД температурата е нормална и на пипане си е горещо (като и съвсем ясен е момента на отваряне - не е била закачена на диагностика по време на загряване, но парното е доволно топло, когато отваря големия кръг), а по стрелката двигателя е студен. Тя толкова малко се вдига, че е трудно да се забележи видимо спадане примерно по инерция. Въобще не стига и половината до средата, та да я видя позагряла, после да охлажда...
      От друга страна времето е горещо, за да тествам как се държи парното в реална експлоатация - засега климатика е екстра.
      Последна редакция от Shider; 26.08.2016, 10:40.

Коментар

Това е често срещано при този двигател .
        Смяна на термостат не решава въпроса.
        От личен опит.
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

kluchar написа: Преглед на мнението
          Това е често срещано при този двигател .
          Смяна на термостат не решава въпроса.
          От личен опит.
          В смисъл?!? Кофти са им термостатите; зле са датчиците; или таблата са проблемни... или двг нещо не е доизчислен?!?
          Точно личен опит се опитвам да почерпя. И това, че е често срещано е ново за мен (явно не ми се отдава да търся). Има ли нещо, което еднозначно да го реши, или да я карам на проба-грешка?
          Засега колата съм я оставил да си я кара баща ми, като съм го инструктирал че при това положение стрелката е нормално да показва доста надолу. Но ми се иска да е както трябва...

Коментар

Здравейте, имам подобен проблем с наскоро купен Fiat Stilo JTD 2002.
            Стрелката се държи както си пожелае, обикновено посочва ниско, понякога стои точно на средата, не виждам никаква логика в местенето и нагоре-надолу...
            Ще съм благодарен ако имате съвет за това коя част трябва да се подмени и дали смяната на термостата ще помогне?....
            Някой, който е имал подобен проблем и го е разрешил може ли да даде съвет?
            Благодаря предварително!

Коментар

Working...
            X