Здравейте Колеги,имам следния проблем,вентилатора който е за климатика не включва при работещ климатик./малко история/закарах колата тестваха системата напълниха фреон,пуснахме климатика,човека замери налягането/барове/,и когато вдигна налягането че и отгоре той каза че сега трябва да включи вентилатора за да тръгне студеното,но уви не включи.тои се направи на вентилатор с една параструйка отпред и тръгна студа.Мнения от какво е и най вече къде да ида да го видят,читав майстор
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вентилатора на климатика не включва-Фиат браво 1.9 jtd
Collapse
X
-
А защо сте изтеглили фреона, можеше както си е зареден само да отидеш да ти оправят перките. Ти дори да пуснеш климатика като не работят перките ,ще вдигне налягане и пресостата ще изключи компресора. Пробвайте дали самите перки работят с директно подадено захранване от акумулатор, ако те работят се търси причината, реле,управление ,бушон и т.н.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
jbiznesa написа: Преглед на мнениетоЗдравейте Колеги,имам следния проблем,вентилатора който е за климатика не включва при работещ климатик./малко история/закарах колата тестваха системата напълниха фреон,пуснахме климатика,човека замери налягането/барове/,и когато вдигна налягането че и отгоре той каза че сега трябва да включи вентилатора за да тръгне студеното,но уви не включи.тои се направи на вентилатор с една параструйка отпред и тръгна студа.Мнения от какво е и най вече къде да ида да го видят,читав майстор
Подобен проблем и при мен,само че при мен светна на таблото червената иконка (за мотора).След диагностика остановихме че вентилатора на климатика не работи.Като се пробвам да го въртя с ръка,едвам се върти,все едно е клеясал.Казаха ми че тва означавало,че мотора на перката е заминал,а за да го сменя трябва да сваля и 2-те перки със целия корпус,не можело само 1-та (понеже имам 2 перки,едната само за Климатика) Колата е Fiat Punto 1.9 JTD 85кс.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар