Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво - парно/ климатик проблем?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво - парно/ климатик проблем?

Здравейте колеги,Карам едно браво 1.2 16В 99г. с климатроник (автом. климатик), от месец някъде парното се пуска само дори при позиция на врътката на "0"Като дам на ÄUTO , намалява потока , все едно е наобратно. На 1 , 2 , 3 и 4 работи нормално.Впечатление ми прави че на моменти започва да духа много силно като на 3та степен, друг път почти не се усеща но пак има полъх.На всички позиции , крака, прозорци , купе.. клапите си работят. Онзи ден пробвах климатика, в един момент пак и на него го направи, ту по слабо (сложено на 2, духа като за 4) ту по силно.Също така ми прави впечатление че като се пораздруса повече , мина през някоя дупка и се разтресе колата пак го прави.Какъв може да е проблема ?

Не съм разглобявал до сега тези врътки, но по пътя на логиката това си е ключ на различни степени/писти ли вече не знам. Явно с времето някой може да са се смачкали/износили и при определени позиции не дават добър контакт на съответната степен на която си включил, както и дето викаш като минеш през някоя неравност пак се проявява (аз така си го обяснявам, но може и да греша, колега който ги е разглобявал да ме поправи). Вземи си втора употреба такъв тип ключ и замени, едва ли ще струва някаква голяма пара, а можеш да си решиш проблема.

Коментар

Щом си с климатроник колега,най вероятно компютъра на климатроника да се е прецакал.

Коментар

И аз го имам същия проблем, дори и по тежък.При мен освен от време на време да включва на максимум вентилатора, направо отказва климатик, духалка, не работи температура на таблото.Проблема се появява при миене на колата или много дъжд.Вчера се разклатих на един прелез и се оправи за 50 километра и отново се прецака.При предишно прецакване се беше оправило на същия прелез.След измиване отново нищо не работи.Интересното при мен е че съм в Италия и вчера бях в сервиз.Половин час ровиха и стигнаха до заключение че е от джаджата до вентилатора за купето.Днес ходих да ми сложат нова, но се оказа че не е от нея.Още един час и повече ровене и нищо не откриха.Сменяха копчета, пускаха принудително с мостове вентилатора.Той си е наред.А системата не работи и това е.Сега искат да оставя колата за ден за да проверят някакви връзки под кората на скоростния лост.Направо недоумявам.Италианците изпитват затруднение.А сервиза е оторизиран за ремонт на ел. инсталации и климатици.Най уязвим при вода е външния датчик в огледалото, но Италианеца ми обясни че тогава поне мотора би трябвало да работи.А на датчика видимо му няма нищо.Помагайте с мнения.Забравих да спомена.Аз съм с Брава 1,6, 99 год.

Коментар

boxser написа:
          И аз го имам същия проблем, дори и по тежък.При мен освен от време на време да включва на максимум вентилатора, направо отказва климатик, духалка, не работи температура на таблото.Проблема се появява при миене на колата или много дъжд.Вчера се разклатих на един прелез и се оправи за 50 километра и отново се прецака.При предишно прецакване се беше оправило на същия прелез.След измиване отново нищо не работи.Интересното при мен е че съм в Италия и вчера бях в сервиз.Половин час ровиха и стигнаха до заключение че е от джаджата до вентилатора за купето.Днес ходих да ми сложат нова, но се оказа че не е от нея.Още един час и повече ровене и нищо не откриха.Сменяха копчета, пускаха принудително с мостове вентилатора.Той си е наред.А системата не работи и това е.Сега искат да оставя колата за ден за да проверят някакви връзки под кората на скоростния лост.Направо недоумявам.Италианците изпитват затруднение.А сервиза е оторизиран за ремонт на ел. инсталации и климатици.Най уязвим при вода е външния датчик в огледалото, но Италианеца ми обясни че тогава поне мотора би трябвало да работи.А на датчика видимо му няма нищо.Помагайте с мнения.Забравих да спомена.Аз съм с Брава 1,6, 99 год.
          Аз имах същите проблеми, смених управлението на климатроника под пепеплника и се оправи за около година. Сега обаче пак се развали и не е от него. Следя темата с интерес.
          Play Golf ,but not drive golf!!!
          Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
          C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Working...
          X