От скоро и аз имам метановия вариант. Лятото в жегите в планина ми качва 5-6 чертички и по наклон спада на 3. Сменял съм водна помпа и антифриза. Нямам идея дали е нормално. Ако пусна парното на топло пада на 3-4 чертички. Колегите, които коментират градуси, а не барове/чертички нека споделят каква нормалната температура в чертички.
FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Датчиците за температура за показаното на таблото и включващия ветилатора мисля че са различни. Единия вариант е комбиниран датчик на термостата с три извода ,другия вариант е един на радиатора друг по двигателя. Почти съм сигурен че си с първия вариант. Аз не една Мареа дето имах 1,6 16 v чак третия нов датчик почна да показва нормално. На нея първа степен се вкчваше на 98 градуса втора 103 или 107 така беше по документи. Важно е че ти включват и двете степени което показва че всичко е наред. Другото което ми е правила е заради лош контакт да започне да показва на таблото че температурата се покачва различавах го от истинско прегряване като загася колата и я запаля веднага и показанието на таблото е нормално.
Коментар