Здравейте колеги, след като ми работеше само големия кръг на охл. с-ма свалих термостата и закупих друг, оказа се обаче че моят термостат е с отвори за два датчика, а новия само с един (който отчита температурата и я показва на таблото). Ще съм благодарен на всякакви идеи. Варианта с подмяна на самия термостат в корпуса на стария от новия отпада тъй като и двата са капсуловани. Др. идея която ми идва е да пробия корпуса на новия термостат където има заготовка за отвор (пасва идеално с мястото на втория датчик на стария корпус) и да му навия съответната резба?!? Моля помагайте!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Термостат с два датчика
Collapse
X
-
Re: Термостат с два датчика
murci написа:Здравейте колеги, след като ми работеше само големия кръг на охл. с-ма свалих термостата и закупих друг, оказа се обаче че моят термостат е с отвори за два датчика, а новия само с един (който отчита температурата и я показва на таблото). Ще съм благодарен на всякакви идеи. Варианта с подмяна на самия термостат в корпуса на стария от новия отпада тъй като и двата са капсуловани. Др. идея която ми идва е да пробия корпуса на новия термостат където има заготовка за отвор (пасва идеално с мястото на втория датчик на стария корпус) и да му навия съответната резба?!? Моля помагайте!
-
murci написа:Здравейте колеги, след като ми работеше само големия кръг на охл. с-ма свалих термостата и закупих друг, оказа се обаче че моят термостат е с отвори за два датчика, а новия само с един (който отчита температурата и я показва на таблото). Ще съм благодарен на всякакви идеи. Варианта с подмяна на самия термостат в корпуса на стария от новия отпада тъй като и двата са капсуловани. Др. идея която ми идва е да пробия корпуса на новия термостат където има заготовка за отвор (пасва идеално с мястото на втория датчик на стария корпус) и да му навия съответната резба?!? Моля помагайте!Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:murci написа:Здравейте колеги, след като ми работеше само големия кръг на охл. с-ма свалих термостата и закупих друг, оказа се обаче че моят термостат е с отвори за два датчика, а новия само с един (който отчита температурата и я показва на таблото). Ще съм благодарен на всякакви идеи. Варианта с подмяна на самия термостат в корпуса на стария от новия отпада тъй като и двата са капсуловани. Др. идея която ми идва е да пробия корпуса на новия термостат където има заготовка за отвор (пасва идеално с мястото на втория датчик на стария корпус) и да му навия съответната резба?!? Моля помагайте!Brava 1.6 16V ELX
Коментар
-
Охладителната система на 1.6 има едно недоразумение, една стоманена тръбичка около 20см, която ръждясва и в крайна сметка избива. Особено ако въпросната тръбичка е фабрично сплескана от едната страна (като твоя с метален колектор, на пластмасовите не са сплескани и по-трудно влизат там, но са за предпочитане), избива точно от образувания от въпросното сплескване ръб. Не я карай с вода, а с марков антифриз да пази от корозия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар