Здравейте.Проблема е следния, моят фичо мк1 1.2 60кс претърпя промивка на системата и смяна на водна помпа,термостат и датчик на перката( не съм наясно с точното наименование, но така е прекръстен в моя край.)Водната помпа беше сменена първо,а термостата и датчика в следствие на промивката ми се наложи да ги сменя. След всичките тези процедури и мъка с обезвъздушаването стрелката на температурата отново се покичва и силно се привлича от червения сектор , а за капак парното го няма никакво .... Студ дори и на първа степен. При подаване на газ става леко хладно и до там ..... Дайте някакви насоки,че от две седмици мъки и нерви на път за работа горкия фичо прегрява,а горкия аз умирам от студ ....Грешен раздел-> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с охладителна система мк1
Collapse
X
-
Re: кола
kluchar написа:Като начало ако си обезвъздушил добре - а можели да дърпа въздух Може да е и запушен радиатор маркучите надуват ли се Перката включва ли като е в червеното
Коментар
-
Въздушна възглавница в блока,която лъже датчика за термо уреда. На загряла кола спрях отвивам леко капачката на разширителния съд за да създаде вакум затварам карам около 2-3км и отново. Температурата се нормализира и парното дойде.ПС. това с гарнитурата е лесно и любимо за всички,но симптоните не са такави. Както и да е дано съм полезен с малкото инфо, за решаване на проблема носещ лично на мен доста главоболия ....
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Напротив /гарнитурата е лесн/ май това е най трудното щото се дават пари . като е загрята колата пусни парното и зад мотора има винт на маркуча към парното развий докато текне и завиваш .
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар