Колеги мисля да сменям термостата на мареята 1.8 и се чудя какъв да слагам. Дали да е Вернет за фиат или да бутна един термостат от рено 5 в маркуча?Моля колеги които са сложили такъв от рено да споделят какви са им впечатленията и имат ли евентуални проблеми след интервенцията.При мен има загряване на автомобил при по висока скорост и стрелката гони към сектора преди червената зона. Сега при спадането на температурата навън нямам ядове. Набедил съм го ,че не отваря достатъчно за нормална циркулация.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Vernet или термостат от рено 5?
Collapse
X
-
Краси, аз съм с Вернет за Рено, но той е млко по-скъп и по-различен от другите за 5лв. По-късно ще ти го снимам, за да видиш как съм го направил. Карам така вече четвърта година.Оообаче, при твоите симптоми да ти загрява колата, мисля, че ще се наложи да си вземеш оригинален. Моя беше запецнал в отворено положение.Другият вариант е да изкормиш сегашния.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
-
Re: Vernet или термостат от рено 5?
krasio_79bs написа:Колеги мисля да сменям термостата на мареята 1.8 и се чудя какъв да слагам. Дали да е Вернет за фиат или да бутна един термостат от рено 5 в маркуча?Моля колеги които са сложили такъв от рено да споделят какви са им впечатленията и имат ли евентуални проблеми след интервенцията.При мен има загряване на автомобил при по висока скорост и стрелката гони към сектора преди червената зона. Сега при спадането на температурата навън нямам ядове. Набедил съм го ,че не отваря достатъчно за нормална циркулация.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Краси, за да сложиш от рено, първо трябва да изкормиш оригиналния.От година/10К км съм с BEHR за рено, няма никакви ядове."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
И аз съм със термостат от рено 5 става дума за колата от подписа . Колата си достига средата перфектно и я заковава . Да чукна на дърво дори и във задръстването което беше на магистралата 10 км 2 часа не помръдна . Но имам чувството ,че бавно загрява колата но все пак е ( дизел ) Но много по бързо от стария де . Не знам антифриза има ли значение моя по принцип е сменен със хубав на феби билщаин червен но мисля ,че е малко по концентриран около -35 е сигурно да не кажа -40 - 45 защото събра 2 шишета по 1.5 литра на -70 и 1 и половина дестилирана вода . Това мисля ,че оказва влияние да загрява по бавно но не съм сигурен някои ако е компетентен по въпроса нека сподели ако антифриза е по концентриран какъв би бил ефекта .Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
Ex.Bravo 1997 1.8 GT
Коментар
-
Естествено ,че ще го избуша. Дори се чудех дали да не си купя стар корпус + маркуч и да сложа тях,запазвайки си моите както са в момента. Да тествам как се държи и ако не е както трябва да си върна моите. Като ударих сметката със сваляне, слагане,маркуч,кожух от термостат,антифриз и термостат от рено, то излиза по добре да си взема един Вернет за 60лв.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар