Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с управлението топло/студено на парното - ФИАТ ТИПО

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с управлението топло/студено на парното - ФИАТ ТИПО

Здравейте приятели и колеги. Карам "Кола на годината - 1989" FIAT TIPO 1.4 benzina, карбуратор. Вече 13 г. ми служи вярно, но и аз се грижа за него, когато е в нужда. За щастие съм нямал сериозни проблеми вече повече от 150 000 км.Но преди месец възникна проблем с управлението на парното - смесването на топло/студено не реагираше. Затова се поразрових "отвън-навътре" и взех да търся проблема. Жилото при ръкохватката и от крайната страна си беше наред. То завършва с механизъм, който контролира явно две клапи - една долу при радиатора посредством лостче, и една горе - посредством въртяща ос. Въртящата пластмасова ос се е счупила, както се вижда от снимките. Изваждането й е проблемно, а мястото е трудно достъпно. Прикачвам 3 снимки за пояснение. Тук пък можете да видите и малко клипче: http://dox.bg/files/dw?a=f81fe1fc64 Моля тези, които са имали подобен проблем, да пишат и да дадат насоки. Може би ремонта е по-сложен, от колкото си мисля аз, защото пластмасовата ос е щракната и се държи от зъбци в легло при горната клапа, който не са достъпни от видимата страна и за изваждането на счупената част от оста може би ще трябва да се разглабя доста. Мисля да потърся професионална помощ от майстор, който да е решавал подобен проблем и знае какво и как трябва да се направи. Затова моля читателите на тази тема да ударят едно рамо и да споделят мнения и опит. А също, ако някой знае добър сервиз или майстор (в София или Пловдив), където могат да оправят такъв проблем с парното, моля да даде координати. Благодаря предварително на всички.
    Прикачени файлове

Колега. Имам почти цяло парно напълно разглобено. Въпросния модул с клапите ми е наличен, само трябва да го намеря. Пиши ако имаш интерес.
    ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
    // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

xctr, имам интерес, трябва да се снабдя със здравия елемент от нейде, а после ще мисля как да стане смяната на счупения.Може да се срещнем някъде, ще нося счупеното детайлче и ще видим дали ще се намери при теб. А ще ми е полезно и да видя системата разглобена, това ще хвърли светлина върху ремонта.Телефонът ми е 0885129913 - Милко; а ако пишеш твои координати във форума, ще се свържа с теб обратно. Отговорът ти ме обнадежди, че време няма щото зимата иде

Коментар

Working...
      X