Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Климатикът на Пунто 1,9 JTD губи фреон, какво да правя?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Климатикът на Пунто 1,9 JTD губи фреон, какво да правя?

Здравейте, За пръв път пиша във форум и се надявам да получа мнения и съвети от добронамерени колеги. От месец съм собственик на Фиат Пунто 1,9 JTD 2003 г. Количката е много спретната и съм доволна доста, но има проблем с климатика. Когато я купих заредихме фреон, който изчезна след 2 дни Започнахме да търсим пробив. Уви всички тръбички и маркучи са здрави. Заредихме отново и отново се повтори ситуацията-след 2 дни не духа студено вече. Предполагам, че пак е изчезнал фреона. Има ли някой идея каква може да е причината? Как да постъпя по-нататък? Какво ли ще ми струва?Предварително благодаря за Вашата отзивчивост!Отделена тема. Грешен раздел -> Преместена. Редактирано заглавие.Прочети правилата на форума!Модераторски екип на fiat-bg.org

Заедно с фреона се налива оцветител, който се вижда ясно с ултравиолетова лампа, където изтича.Намери друго място, където да ти го напълнят и огледат. Този явно гледа само как да те цака.По-скъпите неща за смяна са компресор и радиатор. Втора употреба вървят по ~50 лв. всяко.Другото са тръбички.Объркала си раздела, темата е за тук> http://forum.fiat-bg.org/viewforum.php?f=49
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Колега, имам същият проблем със същото пунто 1.9 2003г. Първият път установиха че радиатора е спукан, смениха го, напълниха и изтече, втори път смениха някакъв дехидратор, пак напълниха и пак изтече явно през компресора, взехме компресор 2-ра ръка тестваха струваха, казаха че е добър пак напълниха и пак изтече, вече ми писна, аман от майстори. Моля ви дайте мнения и предложения защото вече нямам нерви.....

Коментар

Смени майстора!Има едни смотани малки уредчета, които бибиткат като ги доближиш до мястото, от което изтича фреона.Отделно във фреона, пак казвам, че се слага зелен оцветител, който свети ярко, при осветяване с ултравиолетова лампа.Наистина много трябва да не ти се работи, че да не можеш да откриеш такъв теч. И то пък на Пунто...При положение, че си сменил радиатор и компресор, проблема остава да е в някое уплътнение или в спукана тръба.Виж в раздела Сервизи към кой можеш да се обърнеш за ремонта.Успех!
        "Без сърца, сме просто машини"
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

какви некадърници,само вземат пари за един фреон,а колко е просто да намерят теча.

Коментар

Колега,имах същият проблем при Бравата и се оказа семеринг на оста на компресора.Най вероятно и при теб е така.Успех.
            STILO-2003-115 HP-JTD Power
            Преди ФИАТ БРАВА TD 75-98г.

Коментар

Working...
            X