Здравейте колеги,имам един странен проблем с климатика,който не мога да си обясня.Та включвам климата, на свободен ход компресора започва да включва и изключва за по секунда две цъка без да може да зацепи за постоянно,след което като подам газ и я задържа малко компресора заработва нормално,отпускам газта работи идеално,след време като подам газ,и я отпусна на свободен ход започва пак да цъка без да зацепва за постоянно дори почва да духа топло.В движение и обороти работи добре,на какво може да се дължи според вас?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Прекалено чест включване и изключване на компресор мареа 1.8
Collapse
X
-
Не съм експерт, но мисля, че когато колата работи на място, фреона не успява да се охлади и компресора се изключва, за да не върти топлия фреон обратно в купето."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Проблема е в налягането което прави системата просто е прекалено голямо, най вероятно пресостата не работи като хората, или радиатора на климатика е мръсен или просто не работи втората степен на вентилатора.На тоя мотор вентилатора се включва на първа степен и след няколко минути се включва на втора степен когато вдигне налягането на фреона. В движение няма проблем защото въздушната струя охлажда радиатора и намалява налягането в системата.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Банков е прав,днес го закачихме имаше фреон,нялягането беше прекалено високо,перката работи,наистина в движение работи добре,явно има някакво запушване или мръсотия пред радиатора,оставил съм я в сервиза,да видим какво ще излезе.Възможно ли е дехидрататора да е задръстен и да прави тея бели?Fiat Marea 1.8 16v HLX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI
Коментар
-
campain написа:Извинявам се за забавянето,след смяна на дехидратор и изчистване на боклуците между радиаторите,климатика е перфектен.now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
Ако проблема го няма при студена кола и климатика охлажда значи има проблем със стъпковото моторчв. Ниски са ти оборотите на празен ход и компресора се самоизключва. Като подадеш газ оборотите са високи и всичко е ок. Свали го почисти го и всичко ще е наред. 2 лета ходих по сервизи и всеки казва, че няма проблем в климатика, докато ненамерих една тема в алфа форума и си реших сам проблема.Fiat Marea SX 1.6. 16V '98
Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V '99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар