Май нещата не вървят на добре... Преди няколко месеца, докато крах в града, колата загря почти до червено. Отворих капака - перката въртеше. Не знам откъде ми хрумна, но след като се охлади, реших да проверя обезвъздушителите на радиатора. Единият беше скъсан. Завих метален болт и така карах. Но болтът превърташе и не уплътняваше добре. Периодично обезвъздушавах и горе-долу карах така. По-миналата седмица реших да поправя резбата. Нарязах по-широка, сложих уплътнение и нещата уж станаха. До днес... Пак въздух в системата. От някакво наблюдения, въздухът се събира за около 7-8 дни или 250-280 км(карам в града и дневните ми километри са едни и същи, затова не мога да определя). Възможно е да са и цикли на охлаждане, разбира се. Днес видях, че от поправката са минали 10 дни и 260 км. Най-лошото ми опасение е, че е от гарнитура. От друга страна, много са 260 км - предполагам, че би вкарвала въздуха по-бързо.Друго предположение е, че има теч, който не виждам и при охлаждане дръпва въздух от там. Трябват ми идеи как да локализирам причината и евентуално, да реша проблема. Ако е гарнитура, нещата са ясни.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с охлаждането на Мареа 1,8 бензин
Collapse
X
-
u_bo
-
Първо, казанчето не се пълни с въздух, а губиш антифриз Като загрее колата, вечер, вдигни капака и светни с фенерче, телефон около радиатора и търси изпарения отстрани на радиатора.Клекни на пасажерското място и огледай радиаторчето на парното за течове.Смени си капачката на разширителни я съд.Ако не откриеш течове и проблема не се реши със смяна на капачката, тогава търси проблема в гарнитурата.Гарнитурата е към 50-60 лв., ремонта към 150-200, зависи дали трябва да се шлайфа главата, но може и повече да ти искат."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
u_bo
Hristian_Aleksiev написа:Колегата не каза дали се губи антифриз. Долива ли или само обезвъздушава?Ако налива, нека да сипе малко афтършейв или парфюм на топъл мотор, така най-лесно ще намери евентуален теч. Ясно е че ако губи антифриз, а не се вижда теч, то вариантите са два или го изпарява или го гори.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар