1 година духаше или топло или студено сега духа само топло, някой имал ли е същият проблем и как го е решил?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво 1.9 gtd климатроник духа само топло
Collapse
X
-
Ако изключим липсата на фреон, най-вероятно имаш проблем с клапата за смесване. Клапата се командва електрически с моторче. Модулът се намира от страната на водача, под кормилото, (горе високо) захванат е с три рапиди, отвива се с къса отверка в доста неудобна поза, вземи си фенерче за да си светиш и да я видиш. Това не е клапата за външен/вътрешен въздух....тази е от ляво при пазажера зад жабката (също е електрическа).
Коментар
-
gts.best написа:Ако изключим липсата на фреон, най-вероятно имаш проблем с клапата за смесване. Клапата се командва електрически с моторче. Модулът се намира от страната на водача, под кормилото, (горе високо) захванат е с три рапиди, отвива се с къса отверка в доста неудобна поза, вземи си фенерче за да си светиш и да я видиш. Това не е клапата за външен/вътрешен въздух....тази е от ляво при пазажера зад жабката (също е електрическа).fiat bravo 1.6 16V
Коментар
-
първо виж дали се включва компресора,ако се включва и аз съм за клапа,амааааа,дълбоко се съмнявам ,че ти е починал компресора,а той за разлика от повечето фиати е магнети марели(манго изгорели) и често дефектират.ремонта им е невъзможен,а спасението е със компресор денсо от тд 100,ама вече направо не ми се пише ,че е дълго за обяснение
Коментар
-
ivel написа:първо виж дали се включва компресора,ако се включва и аз съм за клапа,амааааа,дълбоко се съмнявам ,че ти е починал компресора,а той за разлика от повечето фиати е магнети марели(манго изгорели) и често дефектират.ремонта им е невъзможен,а спасението е със компресор денсо от тд 100,ама вече направо не ми се пише ,че е дълго за обяснениеfiat bravo 1.6 16V
Коментар
-
Здравейте,За пръв път пиша във форум и се надявам да получа мнения и съвети от добронамерени колеги. От месец съм собственик на Фиат Пунто 1,9 JTD 2003 г. Количката е много спретната и съм доволна доста, но има проблем с климатика. Когато я купих заредихме фреон, който изчезна след 2 дни Sad Започнахме да търсим пробив. Уви всички тръбички и маркучи са здрави. Заредихме отново и отново се повтори ситуацията-след 2 дни не духа студено вече. Предполагам, че пак е изчезнал фреона. Има ли някой идея каква може да е причината? Как да постъпя по-нататък? Какво ли ще ми струва?Предварително благодаря за Вашата отзивчивост!
Коментар
-
muryyy71 написа:Здравейте,За пръв път пиша във форум и се надявам да получа мнения и съвети от добронамерени колеги. От месец съм собственик на Фиат Пунто 1,9 JTD 2003 г. Количката е много спретната и съм доволна доста, но има проблем с климатика. Когато я купих заредихме фреон, който изчезна след 2 дни Sad Започнахме да търсим пробив. Уви всички тръбички и маркучи са здрави. Заредихме отново и отново се повтори ситуацията-след 2 дни не духа студено вече. Предполагам, че пак е изчезнал фреона. Има ли някой идея каква може да е причината? Как да постъпя по-нататък? Какво ли ще ми струва?Предварително благодаря за Вашата отзивчивост!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар