Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Профилактика на климатик

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

7лв., ама за минимум 100 кила
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Re: Профилактика на климатик

ferryman написа:
      gaz написа:
      ferryman написа:
      Здравейте.Попадна ми добра оферта за профилактика на климатика:Смяна на фреон и масло на компресора + проверка за плътност за под 10 лева.Когато ми предложат прекалено ниска оферта, подхождам към нея с недоверие и за това питането ми е, някой ползвал ли е услугите на сервиза, който е до магазин Качика в Бургас?
      ЗА 10лв. не бих си закачил машината да бръмчи 45 мин. никога. По груби сметки ще ми трябва много години да и избия парите. Даже мисля че ще съм на минус след като платя наем, заплати, осигуровки, ток.....
      По принцип цената им е 30 или 40 лева. Не помня точно. Цената от 9.90 е някаква промоция. ( вече изтече )Не е проблема дали ще платя 10 или 40 лева. Питането ми е за качеството на услугата и дали след нея няма да се наложи да се наливат още пари за възстановяване на последиците от ремонта Иначе офертата им беше за:източване на стария фреон от системата и неговото рециклиране (отделяне на други газове, примеси, твърди частици и други); o източване на старото масло от системата; o вакуумиране на системата и тест за плътност; o напълване на системата с определеното количество фреон; o добавяне на необходимото количество масло за съответната система; o добавяне на оцветител за откриване на бъдещи течове от системата; o диагностика на системата в режим на работа - измерване на високо и ниско налягане, както и на температурата в купето.
      само не мога да разбера как ,ще източат цялото масло от системата като това е невъзможно без да се свали компресора а да не говориме ,че маслото в радиатора(кондензатора) няма вадене от там.

Коментар

Re: Профилактика на климатик

arsenal88 написа:
        ferryman написа:
        gaz написа:
        ferryman написа:
        Здравейте.Попадна ми добра оферта за профилактика на климатика:Смяна на фреон и масло на компресора + проверка за плътност за под 10 лева.Когато ми предложат прекалено ниска оферта, подхождам към нея с недоверие и за това питането ми е, някой ползвал ли е услугите на сервиза, който е до магазин Качика в Бургас?
        ЗА 10лв. не бих си закачил машината да бръмчи 45 мин. никога. По груби сметки ще ми трябва много години да и избия парите. Даже мисля че ще съм на минус след като платя наем, заплати, осигуровки, ток.....
        По принцип цената им е 30 или 40 лева. Не помня точно. Цената от 9.90 е някаква промоция. ( вече изтече )Не е проблема дали ще платя 10 или 40 лева. Питането ми е за качеството на услугата и дали след нея няма да се наложи да се наливат още пари за възстановяване на последиците от ремонта Иначе офертата им беше за:източване на стария фреон от системата и неговото рециклиране (отделяне на други газове, примеси, твърди частици и други); o източване на старото масло от системата; o вакуумиране на системата и тест за плътност; o напълване на системата с определеното количество фреон; o добавяне на необходимото количество масло за съответната система; o добавяне на оцветител за откриване на бъдещи течове от системата; o диагностика на системата в режим на работа - измерване на високо и ниско налягане, както и на температурата в купето.
        само не мога да разбера как ,ще източат цялото масло от системата като това е невъзможно без да се свали компресора а да не говориме ,че маслото в радиатора(кондензатора) няма вадене от там.
        И аз това спорех с един клиент днес. :D
        Brava 1.6 EL 16V 103 hps '96 ГИ Фобос

Коментар

Миналата седмица напълних 850гр за 45лв.Даже я надуваха с азот за проба дали пропуска
          И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

миналата година смених лагер на климатика, малко допълване на фреон и масло130 леванямаше много нужда да го правя - но като ме засърбят ръцете и няма спирка
            Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Младежи кило фреон струва 7 лв на едро, друго да казвам ли?
              най-близкия заместител струва толкова и аз така си мислех но се оказа друго .

Коментар

Има ли наистина такова нещо?Сега като ми зареждаха моя климатик ми казаха,че това в системата не било точно фреон,и затова не изстудявало.
                И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Има ли наистина такова нещо?Сега като ми зареждаха моя климатик ми казаха,че това в системата не било точно фреон,и затова не изстудявало.
                  С маслото за компресорите е същата работа .

Коментар

Flow написа:
                    Колега ferryman,В Бургас съм ходил няколко пъти в сервиза на Автокъща-Бургас. Много са добри, но тази година не ги открих, защото на тяхното място в момента се строи нов Кауфланд. По инфотмация на колеги ползвах услугите на сервиз на отбивката за 5-ти километър по главния път към магистралата, след Диана-та. И двете коли минаха там, доволен съм, но нямам проблеми със системите, само се добавяха 100-на грама фреон! Предната седмица мернах добра оферта за профилактика на климатици в Опел, вече са и сервиз Бош (над ХТИ). В крайна сметка, според мен: ако мислиш че имаш проблем с климатичната с-ма, търси тези от Автокъща Бургас, ако е само за диагностика и профилактика, тя машината сама я прави, където и да отидеш, все тази.
                    Колега, разбра ли къде е този сервиз? Климатика след зимата спря да охлажда.

Коментар

stilo_new написа:
                      Flow написа:
                      Колега ferryman,В Бургас съм ходил няколко пъти в сервиза на Автокъща-Бургас. Много са добри, но тази година не ги открих, защото на тяхното място в момента се строи нов Кауфланд. По инфотмация на колеги ползвах услугите на сервиз на отбивката за 5-ти километър по главния път към магистралата, след Диана-та. И двете коли минаха там, доволен съм, но нямам проблеми със системите, само се добавяха 100-на грама фреон! Предната седмица мернах добра оферта за профилактика на климатици в Опел, вече са и сервиз Бош (над ХТИ). В крайна сметка, според мен: ако мислиш че имаш проблем с климатичната с-ма, търси тези от Автокъща Бургас, ако е само за диагностика и профилактика, тя машината сама я прави, където и да отидеш, все тази.
                      Колега, разбра ли къде е този сервиз? Климатика след зимата спря да охлажда.
                      Колега,Позаинтересувах се. Казаха ми, че се намират м/у Лидъл и новия Кауфланд и подробност, че дори са се разделили и по-добрият майстор е бил в малко по-вътрешния сервиз. Също много ми похвалиха майсторът в кв. Горно Езерово - Горан. Ходил съм при него преди време, но както писах по-рано, само за профилактика.
                      FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Явно, ще видя този в Изгрев. има ли някакви надписи сервизът? И знаеш ли как се казва човекът/

Коментар

stilo_new написа:
                          Явно, ще видя този в Изгрев. има ли някакви надписи сервизът? И знаеш ли как се казва човекът/
                          Откри ли сервизът колега?Днес минах и видях само един сервиз и там е майсторът, когото имам в предвид. Каза, че нямат много работа, но зависи за какво става дума - само за профилактика или ремонт. Сервизът е точно с/у кръстовището, залепен за паркинга на Кауфланд.

Коментар

Flow написа:
                            stilo_new написа:
                            Откри ли сервизът колега?Днес минах и видях само един сервиз и там е майсторът, когото имам в предвид. Каза, че нямат много работа, но зависи за какво става дума - само за профилактика или ремонт. Сервизът е точно с/у кръстовището, залепен за паркинга на Кауфланд.
                            Ами аз ходих, но ти сега малко ме обърка.... Там има един сервиз точно до автостъклата, даже пише автоклиматици. Но аз не отидох там, а в този в автокъщата зад него. Минава се покрай Лидъл. Нали каза, че майсторът бил в по-вътрешният сервиз. Но той ми каза, че имал много работа и другата седмица да мина. И сега не ми охлажда климатика. Къде да отида точно? Как му е името на човека?

Коментар

stilo_new написа:
                              Ами аз ходих, но ти сега малко ме обърка.... Там има един сервиз точно до автостъклата, даже пише автоклиматици. Но аз не отидох там, а в този в автокъщата зад него. Минава се покрай Лидъл. Нали каза, че майсторът бил в по-вътрешният сервиз. Но той ми каза, че имал много работа и другата седмица да мина. И сега не ми охлажда климатика. Къде да отида точно? Как му е името на човека?
                              Е Колега, ще се изпообъркаме из нашия град, ще ни се смеят Колегите Ето сега идвам от сервизите. И аз влязох в автокъщата и видях и втория сервиз. Наистина този майстор и другия (в предния сервиз до автостъклата) работиха заедно преди реконструкциите, свързани с новия Кауфланд. Аз мисля, че няма значение при кого ще отидеш, но също мисля че правилно си се ориентирал и избрал вътрешния сервиз. И аз ще го посетя през следващата седмица. Днес си купих поленов филтър, ще си купя и спрея за почистване (освежаване) на въздуховодите. Ще направя аз моята профилактика, която правя всяка година и тогава ще посетя сервиза да се види самата климатична система.

Коментар

Значи последно във вътрешният отивам. :D Още утре, че е голяма жега.

Коментар

Working...
                                X