Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Профилактика на климатик

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Профилактика на климатик

Здравейте.Попадна ми добра оферта за профилактика на климатика:Смяна на фреон и масло на компресора + проверка за плътност за под 10 лева.Когато ми предложат прекалено ниска оферта, подхождам към нея с недоверие и за това питането ми е, някой ползвал ли е услугите на сервиза, който е до магазин Качика в Бургас?

Re: Профилактика на климатик

Колега, да не е изпаднала едната нула от офертата. На мен под 80 лв. тая процедура не са ми правили. Като имаме в предвид, че всяко лято фреона ми е наполовина.
    brava 16elx

Коментар

ferryman написа:
      Здравейте.Попадна ми добра оферта за профилактика на климатика:Смяна на фреон и масло на компресора + проверка за плътност за под 10 лева.Когато ми предложат прекалено ниска оферта, подхождам към нея с недоверие и за това питането ми е, някой ползвал ли е услугите на сервиза, който е до магазин Качика в Бургас?
      Думата, която съм направил червена предполага, че ти имаш нещото, а те просто ще го сменят.Просто им се обади и тактично ги попитай ако ти имаш 200 грама фреон, а трябват 600, дали тези 400 гр. разлика, които трябва да ти налеят, влизат в тия 10 лв. Ще получиш отговора, който ти трябва.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Както е казал и Боби, това е цена само за проверка на системата.Попълването с фреон е от 5-10 лв. /100 грама.
        "Без сърца, сме просто машини"
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

те и в автосвят(опел) в русе предлагат пълнене за 40лв,ама се оказа ,че това е труда,а още 100 за пълненето.моят съвет е да се избягва нереалното.

Коментар

ferryman написа:
            ЗА 10лв. не бих си закачил машината да бръмчи 45 мин. никога. По груби сметки ще ми трябва много години да и избия парите. Даже мисля че ще съм на минус след като платя наем, заплати, осигуровки, ток.....
            Brava 1.6 EL 16V 103 hps '96 ГИ Фобос

Коментар

Колко милиона струва тая машина?
              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Най-евтините са по три бона, но нека не си правим сметките вместо колегата.
                Alfa 159 SW 2.4 Ti
                Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Те 10лв. са само за да дойде клиента, после още по толкова за всеки 100гр. фреон, още малко за оцветител... а пък може да се намери и нещо за смяна(ремонт)... и сметката излиза. Но си е кофти, сервиз по реклама не се избира, скъпо излиза
                  Fiat Brava 1,2 16V SX и колело

Коментар

gaz написа:
                    ferryman написа:
                    ЗА 10лв. не бих си закачил машината да бръмчи 45 мин. никога. По груби сметки ще ми трябва много години да и избия парите. Даже мисля че ще съм на минус след като платя наем, заплати, осигуровки, ток.....
                    По принцип цената им е 30 или 40 лева. Не помня точно. Цената от 9.90 е някаква промоция. ( вече изтече )Не е проблема дали ще платя 10 или 40 лева. Питането ми е за качеството на услугата и дали след нея няма да се наложи да се наливат още пари за възстановяване на последиците от ремонта Иначе офертата им беше за:източване на стария фреон от системата и неговото рециклиране (отделяне на други газове, примеси, твърди частици и други); o източване на старото масло от системата; o вакуумиране на системата и тест за плътност; o напълване на системата с определеното количество фреон; o добавяне на необходимото количество масло за съответната система; o добавяне на оцветител за откриване на бъдещи течове от системата; o диагностика на системата в режим на работа - измерване на високо и ниско налягане, както и на температурата в купето.

Коментар

Колега ferryman,В Бургас съм ходил няколко пъти в сервиза на Автокъща-Бургас. Много са добри, но тази година не ги открих, защото на тяхното място в момента се строи нов Кауфланд. По инфотмация на колеги ползвах услугите на сервиз на отбивката за 5-ти километър по главния път към магистралата, след Диана-та. И двете коли минаха там, доволен съм, но нямам проблеми със системите, само се добавяха 100-на грама фреон! Предната седмица мернах добра оферта за профилактика на климатици в Опел, вече са и сервиз Бош (над ХТИ). В крайна сметка, според мен: ако мислиш че имаш проблем с климатичната с-ма, търси тези от Автокъща Бургас, ако е само за диагностика и профилактика, тя машината сама я прави, където и да отидеш, все тази.
                      FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Flow написа:
                        ползвах услугите на сервиз на отбивката за 5-ти километър по главния път към магистралата, след Диана-та.
                        Мисля, че говорим за един и същи сервиз. Нямам проблем с климатика, но ми се ще да му направя профилактика и да му сменя маслото. Все пак е от Италия и е на над 200 000 километра.

Коментар

Къде пък строят Кауфланд?

Коментар

До автокъщите, зад автокъща Бургас имаше ремонт на климатици... ама както са ми казвали - колкото са добри толкова и ги мързи. На един приятел за слагане на климатик на Голф 3-ка му искаха 3 бона... та не ги знам какви са им цените.
                            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Младежи кило фреон струва 7 лв на едро, друго да казвам ли?
                              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                              X