Здравейте колеги, забелязвам, че климатика ми работи по странен начин а по точно както духа студено прекъсва и след около минута се чува леко просвирване и пак започва да духа студено и после пак прекъсва и пак започва. Това го прави на равни интервали от време. Усещам, че след просвирването и точно като започне да духа студено двигателя се натоварва както е нормално при работещ климатик. След минута като спре да духа студено и колата се ускорява. Компресора ли прекъсва и аз не знам. Някой ако има идея какво става да пише. Мерси.Допълнено заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Климатикът на Brava прекъсва при работа
Collapse
X
-
Диагностика не съм правил защото до колкото знам ако има проблем ще ми излезе грешка на дисплея на таблото. Допълване правих преди една година като ми казаха, че ’течове’ няма и е трябвало съвсем малко да сложат.Така или иначе ще се ходи на сервиз, но пуснах темата да посъбера инфо, че хич им нямам доверие на ’майсторите’.п.п. Това е като е натиснат педала на газта. На празен ход не духа студено. В момента в който натисна педала се чува въпросното просвирване и студеното тръгва. И почва да прекъсваFiat Bravo 1.4 GPL Dynamic '09
Коментар
-
Ако не помогне допълването, може да ти се е скапал датчика на вътрешния радиатор на климатика, който следи да не се обледи. Аз имах абсолютно същите симптоми на Мареата. Датчика е от вида при намаляване на температурата - нараства съпротивлението. При мен показваше непрекъснато 100кОМ-а (-20-30 градуса) и компресора се изключваше точно както описваш. По принцип идеята на този датчик е да спира компресора когато темп. на вътрешния радиатор падне под 5 градуса.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар