Здравейте колеги,нов съм във форума и съм изчел доста от темите но като моя проблем така и не открих. За информация търсих и в търсачката и къде ли не но нищо не излезе. Та проблема е следния, както си карах колата и бях тръгнал на разходка със семейството пуснах климатика тъй като беше доста топло покрай Великден. С колата всичко си беше наред този ден климатика тръгна без проблем както и си държеше една прилична температура на мотора. На следващия ден се бях захванал с поставянето на ксенон и поради проблем с премигването отворих таблото и какво да видя таблото с предпазителите станало почти на въглен там където е предпазителя за вентилатора(става дума за предпазителите под волана). Махнах останалата пластмаса от изгорелия предпазител и мислейки да сложа нов се оказа, че немога. Свалих цялото бушонно табло и го почистих от нагар и разтопена пластмаса и проблемите дойдоха. Спря да се върти вентилатора на парното, изчезнаха чистачките, изчезна функцията за показване на температурата(външната), изчезна климатика, изчезна охлаждането на мотора. Тъй като имам два почти еднакви дизелови автомобила(забравил съм да спомена, че проблема е с турбо дизела), та значи свалих бушонното табло от JTD и го сложих на TD и дойдоха само част от функциите а именно чистачките и показването на температурата. Вентилаторите на парното и мотора не работят както и климатика. Прегледах всички видове предпазители но нищо. Моля дайте идея къде да търся проблем или поне какво да сменя, че да тръгне поне охлаждането на мотора. От преките нито една не върти. Само да кажа, че съм шофьор на камион и нямам много доверие на майсторите по сервизите пък и повечето проблеми които имам с колата напоследък ги оправям само с прочитане на теми от форума. А и още нещо ако на някой му се намира бушонно табло от Мареа дизел 100 коня ми трябва едно. Благодаря ви предварително за съдействието.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с Фиат Мареа 1,9 ТД отказаха всички перки
Collapse
Реклама
Collapse