Здравейте колеги,Отскоро забелязвам следи от теч на антифриз върху термостата. Явно е малко, защото нивото в казанчето е стабилно а и последно долях около 100-тина грама за период от 3-4 месеца. Снимките които прилагам не са с най-доброто качество, но стават за ориентиране. Въпроса ми е от къде тече, не е от маркуча отиващ към радиатора, вижда се че идва точно под бобината. Последно сменях термостат преди 6-7 години когато купих колата и не си спомням точно как е решен въпроса с гарнитурите около термостата. Скоро така и така ще се сменя пак въпросния термостат, така че ще съм благодарен ако кажете освен термостата дали е нужно да се купува допълнителна гарнитура. ДА вметна че с термостата ще се сменя и гарнитурата на капака на клапаните, че и там положението не е много добро
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Теч на антифриз около термостата
Collapse
X
-
S_BANKOV написа:Водното съединение и скобата към него.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Ако правилно ви разбирам, говорите ми за водното съединение, което се вижда на снимката. Гумения маркуч отиващ към радиатора и универсалната скоба, която го стяга към термостата. днес точно там гледах и не мисля, че там е проблема. маркуча е напълно сух и чист от долната си страна. Освен това на отливката на термостата има гривна в която маркуча се опира. Ако тече от него то антифриза няма да стига до оребрението, а ще тече надолу. Утре ще снимам с фотоапарата, ясно се вижда че теча идва под плочката с бубините и течността се задържа на самия термостат.
Коментар
-
muns61 написа:Без грес!FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Днес нямах възможност да снимам, но поне огледах детайлно. Тече между черната пластмаса и алуминиевия корпус. Утре на светло ще щракна да видите. Колегата spark май го е ял същия преди време. След като му прочетох поста се позагледах и намерих къде тече. Тази седмица колата няма да се кара много много, щото се налага да пътувам със служебната. Надявам се да изкара едно пътуване до Свищов в събота и другата седмица сменяме термостат, гарнитура на капака на клапаните и изпарител. Само не ми стана ясно тази гарнитурка към главата с термостата ли върви или се купува отделно?
Коментар
-
Здравейте ! Тъй като имам малък проблем и аз ,прецених че не е нужно да пускам нова тема а ще пиша в тази...Та..сутринта ставам и гледам малко петно под колата,преместих я,пипнах с пръст..облизах го и хоп..антифриз.Незнам от къде може да тече ако изобщо може да се нарече теч,тъй като после покарах така бая на пуснато парно,спирах на 2-3 места и нямаше теч? Някои дали може да ми каже какво има под акумулатора на Fiat Punto 1.9 JTD 85к.с. Тъй като някъде от там тече,понеже има една пластмаса която е подгизнала.И примерно има ли вариант да има много антифриз в системата и да има нещо като преливник и просто да го е изхвърлило?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар