Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Термостат fiat bravo

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Термостат fiat bravo

Проблем, след проблем. Днес след като изфорцирах отпред колата видях, че от термостата тръгна струйка антифриз. Пробил е. На ниски обороти капе. Отворих капачката на разширителя малко и така карам. Трябва да взимам нов термотат, но не знам какъв. Каква марка и на колко да отваря. Някой малко помощ.
    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Пробил е термостата?!?Да не се е сцепил маркуч? Yellow_Flash_Colorz_PDT_22
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Е как ще пробие тоя алуминиев корпус...виж по-хубаво от къде тече.

Коментар

Газовата.

Янков,последно в коша ти е барано от газаджиите,които най-вероятно не са стегнали някоя скоба.Виж от къде капе по-точно и си притегни всички скоби профилактично.Те там са слагали едни тройници с нови по-малки на диаметър гумени маркучи за изпарителя.Хубаво огледай на светло.Успех
        Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
        Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!

Коментар

Сцепена е гривната към големия кръг, то се вижда.
          Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Направи някаква снимка да го видим туй чудо.
            "Без сърца, сме просто машини"
            Toyota Prius 1.5 Hybrid
            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

То мина. Поръчах за 110 един термостат, бер май 88 отваря, и утре ще го правим. Давам го направо на сервиз. Еми, спукан е алуминият, това е. Не мога да го обясня по-точно. По принцип капе и като набиеш обороти, направо си шурка, като някое дете. Може да го снимам след като го свалят и да ви го покажа. По принцип и преди да ми сложат газовия инжекцион, аз губех антифриз, но по малко. А сега от демонстрация на оборотите на газ, видяхме отпред как си тече хубаво от термостата, явно го допукахме, понеже задържах макса на газта. Добре и че стана така.Колата ми наистина вече стана непродаваема.
              Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

термостат

Колега, грехота е да се дават 110 лв. за телмостат - за 10 лв. можеше да вземеш алуминиев корпус на термостат, да го изкорубиш и с термостат от рено 5 за 5 лв. щеше да си на пистата - всичко 15 лв. Освен фиат имам и Мерцедес С клас и термостата за него нов - на Закс(немски) ми е 45 лв. баси цените на фиатаджийския!
                brava 16elx

Коментар

Вече са дадени. Стария термостат беше сцепен, грозна гледка. Стара работа, забравих да го снимам, понеже го бяха хвърлили в една кофа. Взех на Бер термостат за 110 лева, всичко е настроено, темпа е в норми, но нещо не ми харесва парното. Слабичко ми се струва. Не знам дали е от факта, че антифриза е -40 градуса, и ако го направя -28 ще стане по-добро парното. Знам ли, нова част, хубава марка... едва ли нещо той да е виновен. Радиаторчето и то ми е ново...
                  Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Янков, бая зор е било с чука , тоя кютук съм го изпускал от метър височина и дори не се огъна. Освен ако някой не го е залял със студена вода като е загрял или някой е доливал студена вода при загрял мотор.
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Тия термостати са пълен...... Ето я моята тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=92423Преди 4 месеца сложих стария Вернет, който бе тунингован там където е описано в темата ми. Няма течове и си работи перфектно. Сигурно ви е е интересно , какво стана с термостата с марка Гейтс!? Той също даде фира и протече от тръбичката оградена в червено. След като бе смъкнат установих, че този детайл е на резба и се разви лесно. Имаше следи по резбата на течащия антифриз. Та като си купувате термостат, хубаво огледайте сглобката му. Сега си имам два здрави термостата, вместо да се сетя по-рано за решението на проблемите им
                      Прикачени файлове
                      now. BMW E39 523i '98 170hp
                      ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                      ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

А защо не ги дадеш на стругар да ти направят нови тръбички от метал и да си ги монтираш?

Коментар

S_BANKOV написа:
                          А защо не ги дадеш на стругар да ти направят нови тръбички от метал и да си ги монтираш?
                          Може на следващ термостат, но едва ли ще ми трябва при наличие на резервен такъв п.с.Всъщност термостата на Фиат Купе е с метална такава тръбичка!
                          now. BMW E39 523i '98 170hp
                          ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                          ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

Мда

Коментар

Навремето като купих купетата моето и на сина се минах със смяня на термостатите по 120лв. После разбрах от форума за номера със термостат във маркуча. Миналата година като купих Доблото вече знаех и минах със 13лв за термостат.
                              Обичам си работата.

Коментар

Working...
                              X