Здравейте. Върти ми се брилянтната идея за слагане на печка на стилака... Ще взема някое вебасто или ебершпрехер поне 5 киловата. Въпроса ми е следния:Някой присаждал ли е такова чудо на стилак? Като гледам така няма много място за слагане освен пред пасажерския подкалник. От къде да му взема и съответно върна антифриза? Същото е и за гориво... Ако отоплителя е бензинов ще му направя литър шише някъде...а ако е нафтов мога ли да го закача някъде към системата? Всяко мнение ще ми е от полза особено някой ако е правил нещо подобно. Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Автономен отоплител (печка) на Стило JTD
Collapse
X
-
По принцип ги слагат по багажниците, за да има от къде най-лесно да се изкарат изгорелите газове, а и да са близо до горивопроводите. Вебасто не са лоши машини, обаче...трудно ще намериш в добро състояние.Ресурсът им не е много голям, а втора ръка ще е на много часове работа. Това в Италия нали не очакваш някой да си го поръча в колата.Ще е в други държави-Австрия примерно, където има яка зима и нужда от такава печка.Срещат се масово в Галакси/Шаран и други ванове, понеже купето е голямо. Но пак там...9 от 10 не работят и почти никой в БГ не им разбира, за да ги ремонтира. А нова...печката е много скъпа.
-
Salvador написа:По принцип ги слагат по багажниците, за да има от къде най-лесно да се изкарат изгорелите газове, а и да са близо до горивопроводите. Вебасто не са лоши машини, обаче...трудно ще намериш в добро състояние.Ресурсът им не е много голям, а втора ръка ще е на много часове работа. Това в Италия нали не очакваш някой да си го поръча в колата.Ще е в други държави-Австрия примерно, където има яка зима и нужда от такава печка.Срещат се масово в Галакси/Шаран и други ванове, понеже купето е голямо. Но пак там...9 от 10 не работят и почти никой в БГ не им разбира, за да ги ремонтира. А нова...печката е много скъпа.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Помня ги, даже може да имам и в мазето една. Бяха бензинови, със свещ. За 10 минути колата от покрита с една педя сняг става абсолютно суха, а вътре е поне 30 градуса. Те въздушните на Вебасто същото горе-долу правят, но човекът каза, че иска водна...а за нея нямам никаква идея как се монтира...
Коментар
-
Re: Автономен отоплител (печка) на Стило JTD
evgeni85 написа:Здравейте. Върти ми се брилянтната идея за слагане на печка на стилака... Ще взема някое вебасто или ебершпрехер поне 5 киловата. Въпроса ми е следния:Някой присаждал ли е такова чудо на стилак? Като гледам така няма много място за слагане освен пред пасажерския подкалник. От къде да му взема и съответно върна антифриза? Същото е и за гориво... Ако отоплителя е бензинов ще му направя литър шише някъде...а ако е нафтов мога ли да го закача някъде към системата? Всяко мнение ще ми е от полза особено някой ако е правил нещо подобно. Благодаря.
Коментар
-
И така да раздвижа темата.... Утре ми пристига пратката... Пълен комплект WEBASTO THERMO TOP E Комплекта включва автономния отоплител 4 киловата, тръби,филтър ауспух, окабеляване, релета, водна и горивна помпи, 7 дневен таймер, телерстарт контрол с 2 дистанционни, диагностичен комплект кабел и диск със софт. кутии книжки описания всичко. Ще кача снимки на комплекта утре и когато започна с монтажа ще описвам всяка стъпка за да може някой който желае да направи подобна инвестиция да му бъде темата полезна. Всякакви идеи или личен опит ще ми бъдат полезни.
Коментар
-
evgeni85 написа:И така да раздвижа темата.... Утре ми пристига пратката... Пълен комплект WEBASTO THERMO TOP E Комплекта включва автономния отоплител 4 киловата, тръби,филтър ауспух, окабеляване, релета, водна и горивна помпи, 7 дневен таймер, телерстарт контрол с 2 дистанционни, диагностичен комплект кабел и диск със софт. кутии книжки описания всичко. Ще кача снимки на комплекта утре и когато започна с монтажа ще описвам всяка стъпка за да може някой който желае да направи подобна инвестиция да му бъде темата полезна. Всякакви идеи или личен опит ще ми бъдат полезни.
Коментар
-
Ами печката не е нова. Нова такава струва над 2000лв. Слаган а е през 2008ма на едно Рено от което е свалена. Вземам я както е купен кита от магазина. Със всичко. Струва ми 400 лв. Явно човека който ми я продаде не знае как вървят защото само телестарта струва 200 лв 2ра ръка. Както колегата е показал ще използвам инструкциите за монтаж от пидиефа. Ще трябва да си изработя нова планката защото тази няма да пасне. Абе филма ще е голям ама ще е забавно после.
Коментар
-
Взех си комплекта. Ето клипче какво представлява. Печката работи перфектно. Няма пушаци миризми и проблеми. Утре почвам монтажа. http://youtu.be/RVcuB2rxwEM
Коментар
-
lithrone написа:И аз се каня да си купя печка за автомобилите ми от сегашния нататък.Давай и на мен акъл от къде да я взема, такава с дистанционни, че тези с таймерите са били удобни и модерни 90-те.Ако ми откраднат колата ще ме е яд за печката, но си е удобство зимата. Сподели и колко ти струва твоята ( самата печка )
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар