Здравейте. Имам Фиат Браво 1.6 16V наскоро почна да ми прави странен проблем с парното и прегряването на колата. Точно като паркирах колата пред нас изведнъж изкочи яко бял дим/пара и водата от парното изтече в краката на водача и пътника - Оказа се че радиатора на парното беше спукан и трябваше да го сменя. Отворих таблото и смених малкото говедо (радиаторчето). Затворих таблото сложих колата под наклон с предницата нагоре и почнах да наливам вода и антифриз , отвих си пробките да обезвъздуша колата и всичко си беше наред. Карах така точно един ден , и изведнъж колата взе да прегрява отново. отварям капака да проверя и гледам тече вода от маркучето на радиатора (това където е с пробката) което влиза в купето , та тече яко. Също така реших да отворя и капачката на казанчето да видя какво става.. отворих го и всичката вода/антифриз изтече с яко пара. Ще може ли да ми кажете какъв ми е проблема и да видя как да го премахна . Възможно ли е да не съм обезвъздушил както трябва ? и да има въздушна възглавница в радиатора на парното ?. Благодаря предварително на тези които се отзовават
![Smile](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_smile.gif)
Коментар