Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Потят ми се прозорците

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Потят ми се прозорците

Колеги прочетох доста теми, но искам да съм сигурен преди да премина към смяна на радиаторчето на парното. Проблема дойде преди да сменя охладителният радиатор. Слагах добавка да опитам да спра теча, но той продължи да тече. Смених го и теча спря, но започнаха да се потят предния и 2-та странични прозореца винаги когато врътката е на топло (също и адски гадна миризма). Филтъра е нов. Когато обърна на студено няма ефект. Започва да чисти едва когато пусна климатика. Колата е Браво 1.6 16в. 1999г. Антифриз почти не губи (или поне не се забелязва особено), а има влажни петънца отляво (при шофьора).

Прегледай останалите неща, за да си сигурен, че не е от тях:1. Клапата за външен/вътрешен въздух - ако не може да затвори към купето (т. е. да остане само на външен въздух) и виси свободно - това е проблем;2. Вентилационният отвор в багажника дали не е покрит или запушен с нещо;3. Филтърът дали не е прекалено мръсен;4. Дренажните отвори под чистачките и под пантите на капака на двигателя дали не са пълни с боклуци и запушени. Предвид описаното от теб - 99% ти тече вътрешният радиатор. Пипни изпотеното - мазно ли е? Ако се потят дори и когато не вали дъжд, процентите стават 100.

Коментар

Капни малко одеколон в антифриза и ако усетищ миризмата в купето, ясна работата.
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Проблема отстранен. Причина: Радиаторче на парното. Замених го с 2-ра употреба от колега от форума.Темата е за ключ. Благодаря, за отделеното време!

Коментар

Ще използвам темата да попитам нещо свързано с проблема. - Ако клапата по някаква причина е блокирала и не работи, по какъв начин може да се застопори стабилно в отворено положение без да има риск нещо да попадне в перката на вентилатора и да създаде проблем?- Къде се намира вентилационният отвор в багажника (Фиат Брава, 1.6)
          Fiat Brava 1.6 16V

Коментар

Клапата може да я откачиш от едната страна от оста към моторчето, да я пробиеш и завържеш с тел. Аз така съм направил, само лятото я затварям. Жабката се сваля за 2мин.
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
            X