Здравейте. Забелязах, че вече парното не ми духа топло както преди.. Преди за 1 - 2 мин. в колата не се дишаше от жега, а сега едвам едвам затопля.. Духа адски слабо топло, а преди духаше адски силно.. Става въпрос за Fiat Punto 2001г. На какво може да се дължи това?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не духа топло
Collapse
X
-
Re: Не духа топло
slider6 написа:Здравейте. Забелязах, че вече парното не ми духа топло както преди.. Преди за 1 - 2 мин. в колата не се дишаше от жега, а сега едвам едвам затопля.. Духа адски слабо топло, а преди духаше адски силно.. Става въпрос за Fiat Punto 2001г. На какво може да се дължи това?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Ако не си сменял антифриза и да е останал въздух в системата, значи се е запушило радиаторчето или се е прецакал термостата.Остави я да поработи 3-5 мин на място и пипни големия охлаждащ радиатор.Ако е топъл, значи е заминал термостата. Ако е студен, проблема е в радиаторчето/въздуха в радиаторчето.Ако се окаже термостата, мога да ти пратя такъв фор фри, но и новите са сравнително евтини.Моли се да е термостата, а не запушено радиаторче"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Абе баш се е запушил радиатора, много често става като се налее концентирара антифриз който измива боклуците и ги инабива в тънките тръби на радиатора.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Здравейте колеги!. Първо да се извиня на колегата пуснал темата, че ще му я цапам, но да не отварям новаПроблема е следния: Тази сутрин включвам вентилатора за отопление на 1-ва степен, но ми направи впечатление, че не започна да се затопля както обикновено...Вентилатора си се чува че работи, но реално почти не духа от отворите за въздуха. Включих на 2-ра, 3-та, 4-та степен- шума от вентилатора се усилва, но реално от отворите за въздух няма поток. Къде да гледам за проблем?. Развъртях врътката за положението на клапата, но ефект няма, не духа ни в краката, ни към стъклото, ни смесено, нищо. Усещам леко съпротивление докато въртя клапата, но не знам дали вътре реално клапата се мести...Ако е запецнала в някакво положение, няма ли да духа все отнякъде?, тоя въздух след вентилатора трябва да иде някъде все пак...Става дума за браво, ’96
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар