Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с 2 зонов климатик

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с 2 зонов климатик

Като пусна парното едната половина духа топло, а през другата - студено! Независимо каква температура сложа на 2рата зона си духа студено. Няма разлика независимо дали е само на парно, ако включа климатика, ако го пусна да върти само в колата все си духа студено в едната зона. Имаше листа по отворите за въздух - почистих ги. Сега махнах и филтъра в купето - доста е зацапан и имаше малко листа по него...ще купя нов, но някак си не ми се вярва да е от него....Някакви идеи?
    Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Re: Проблем с 2 зонов климатик

rebel написа:
    Като пусна парното едната половина духа топло, а през другата - студено! Независимо каква температура сложа на 2рата зона си духа студено. Няма разлика независимо дали е само на парно, ако включа климатика, ако го пусна да върти само в колата все си духа студено в едната зона. Имаше листа по отворите за въздух - почистих ги. Сега махнах и филтъра в купето - доста е зацапан и имаше малко листа по него...ще купя нов, но някак си не ми се вярва да е от него....Някакви идеи?
    Клапичка приятелю.Моторчето или нещо по управлението на клапата.Лява или дясна част ти е проблема?Ако е дясната-/пасажерската/ се оправя по лесно , лявата може да се наложи да сваляш цялото табло.Е , честно казано не съм сигурен как е при Пунтото ти , но на мен при Бравото -2009г. ми беше проблема в ляво и свалях всичко,защото беше счупена една пластмасова тъпня за 3 лв .която предава движението от моторчето към клапата .Дано се включи някой който има точно Пунто , че да ти е от полза , но така както го описваш е клапата отговаряща за топло-студено.Не е нещо сложно , но е специфично и се прави от човек с опит в отстраняването на тоя проблем , че иначе е доста неприятно особено сега на прага на зимата.

Коментар

Дам, към клапа отиват нещата....сложен ли е ремонта? Дали да се доверя на майстора при който си ходя или ще трябва да търся някой занимаващ се с климатици?
      Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

rebel написа:
        Дам, към клапа отиват нещата....сложен ли е ремонта? Дали да се доверя на майстора при който си ходя или ще трябва да търся някой занимаващ се с климатици?
        Първо питай твоя майстор. Мисля, че тези с климатиците се занимават с радиатори, компресори и др, но не и с клапите вътре в купето.
        Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

С диагностика се разбира дали проблемът е от клапата, тя е с потенциометър и подава информация в какво положение е.

Коментар

Working...
          X