Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трудно загрява или е нормално.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

На Либрата си бях монтирал такова и имаше голяма положителна разлика.Взех тяло от френски автомобил от моргата за 20лв заедно със свещите/работещи/,две релета,датчик за температура,който закрепих на самото тяло,ЦК ключе изведено в купето и управляващо оперативната верига,подходящи кабели и букси.Захранването на оперативната верига се взима от подгрева на горивния филтър,защото там има напрежение само при запален двигател.
    Прикачени файлове

Коментар

Мисля че имаш неправилно вързан маркуч на термостата. Аз скоро сменях термостата, че държеше затворен и загряваше колата и тази есен имам парно още преди да отлепи стрелката...
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

S_BANKOV написа:
        M5kov написа:
        vgeorgiev написа:
        А има ли следи от ремонти там ? Тоест личи ли си да е преправяно ?
        Подгрева се води някаква екстра, не всички JTD го имат.Няма ли как да се направи тая пущина с едно ЦЕ-КА ключе + 1 бушон ~30A?Да си го пускаш и гасиш ръчно, пак е нещо.
        Всъщност е екстра за колите произвеждани за скандинавските държави.
        Не само, моята е от Италия пък пак го има
        Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Информирам ви, че на Браво/Брава свещите се управляват от отделен компютър и не са свързани с главния компютър на колата. Връзката между двата е само по едно кабелче, по което идва информация за оборотите на двигателя. Иначе тоя компютър за свещите следи напрежението в автомобила, оборотите на двигателя, температурата на течността, която минава покрай свещите и според това управлява две релета, едно от които захранва една свещ, а другото - две. В зависимост от напрежението - тея релета изключват, защото 50 ампера ток не е малко и на празен ход не могат да се достигнат от алтернатора.

Коментар

Working...
          X