Колеги за първа зима карам дизел и то жтд. Сега в студовете ми прави впечатление,че трудно загрява. Трябва да мина около 10 километра че да отлепи стрелката на таблото. А топло почва да духа след около 20 минути на място или 4-5 километра каране. Под топло имам предвид пролетен бриз а не няква жега. В моя телевизор ли е проблема или и при вас е така. Термостата е от рено 5 вкаран в тръбата към радиатора. Самия радиатор не загрява заедно с колата. Маркучите също са студени.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трудно загрява или е нормално.
Collapse
X
-
За съжаление е нормално.И аз се бях вкарал в този филм предната зима с Marea JTD, че беше и с подгрев на антифриза... Изобщо не я чакай да загрее на място, ами наблягай на обороти...При извънградско каране топлото поне истински топло ли е? Ако продължава да е като пролетен бриз, сигурно се е задръстило радиаторчето на парното.Провери твоята дали има джаджа за подгрев на антифриза. Поне малко от малко ще ускори загряването.Представлява 3 подгревни свещи набучени в метално тяло, намира се под колектора, на тръбата, която влиза към радиаторчето на парното в купето, има една подробна тема за него."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Не съм видял да имам такъв блок със свещи. Но дайте идеи как да се изработи на стругар или с подръчни материали, но точно как да стане. А от мене имате програмиран процесор който да контролира кога да пуска и спира свещите според температурата на антифриза. Ако желаете може да сформираме група и да се измисли такова нещо. От мене електрониката.Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
Не е нормално за 10 километра разстояние да отлепи стрелката. Това означава 50 градуса. Горе долу за това разстояние трябва стрелката да ти застане по средата. Или демек да загрее напълно.Провери си термостата, пък после мисли за такива свещи.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Колега, няма нужда от процесор или струг Виж тази тема на колегата ogi28b. Там добре се вижда къде са подгревните свещи.Ако това липсва на твоето JTD, тогава си вземи от някоя автоморга.Еку-то го управлява това нещо, няма нужда от ново управление.Конкретно по темата: Моята кола с нов термостат загрява до нормална температура за около 7км градско каране.Намерих един начин при който загрява млко по-бързо: щом тръгна пускам духалките на 1 само на предното стъкло. Натискам бутона за циркулация само в купето.Щом отлепи стрелката на температурата, пускам на ауто. Ето още една интересна тема по въпроса: цък04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
Да, и при мен е подобно с духалката само на едно става по - бързо загряването. Пробвай като вдигне малко температура да пуснеш духалката на 3 или 4 и само гледай как пада стрелката особено като е студ навън. Така че, лекичко с топлото и почва да загрява няколко идеи по - бързо. (и си вземаш ръкавички и става още по - добре )
Коментар
-
vgeorgiev написа:Колега, няма нужда от процесор или струг Виж тази тема на колегата ogi28b. Там добре се вижда къде са подгревните свещи.Ако това липсва на твоето JTD, тогава си вземи от някоя автоморга.Еку-то го управлява това нещо, няма нужда от ново управление.Конкретно по темата: Моята кола с нов термостат загрява до нормална температура за около 7км градско каране.Намерих един начин при който загрява млко по-бързо: щом тръгна пускам духалките на 1 само на предното стъкло. Натискам бутона за циркулация само в купето.Щом отлепи стрелката на температурата, пускам на ауто. Ето още една интересна тема по въпроса: цъкFiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
Колега и аз съм по същия начин от скоро със термостат от рено, за 3,4 км достига първата чертичка и за следващите 3,4 км си достига средата мисля че наистина самото жтд загрява бавно.. Нямам подгрев на антифриза. Защото преди да сложа другия термостат до работа 10 км извън градско едва стигаше първата....Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
Ex.Bravo 1997 1.8 GT
Коментар
-
vgeorgiev написа:А има ли следи от ремонти там ? Тоест личи ли си да е преправяно ?"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
M5kov написа:vgeorgiev написа:А има ли следи от ремонти там ? Тоест личи ли си да е преправяно ?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Ibiza написа:Колега и аз съм по същия начин от скоро със термостат от рено, за 3,4 км достига първата чертичка и за следващите 3,4 км си достига средата мисля че наистина самото жтд загрява бавно.. Нямам подгрев на антифриза. Защото преди да сложа другия термостат до работа 10 км извън градско едва стигаше първата....Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар